Vandaag houdt Alexander op school een spreekbeurt over coeliakie. De spreekbeurt eindigt natuurlijk met een proeverij! Hij heeft vandaag 27 mini-cupcakes gebakken om te laten proeven dat glutenvrij heel lekker kan zijn!
Voor ca 30 glutenvrije mini-cupcakes
1 of 2 mini-cupcakevormen (voor 30 cakejes)
30 papieren mini-cupcake vormpjes
150 gram boter
150 gram suiker
3 eieren
75 gram amandelmeel
75 gram rijst/maismeel
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop met een mixer de boter en suiker tot je de suiker niet meer hoort knarsen. Voeg een voor een een ei toe. Schud daarna beetje voor beetje het meel en de bakpoeder door het mengsel tot je een mooi beslag hebt.
Doe je papieren cupcakevormpjes in de mini-cupcakeblik(ken).
Doe het beslag in een spuitzak (of een punt van een zip-lockzak) en knip de punt er af. Spuit het beslag in de vormpjes. Bak de cupcakes ca 30 minuten in een oven van 180 °C. Test of de cakejes gaar zijn door er een houten prikker in te prikken. Als die schoon uit het cakeje komt is het gaar.
Laat de cakejes afkoelen op een rooster en bewaar ze in een trommel.
Ik ben erg benieuwd hoe de spreekbeurt is gegaan!
De spreekbeurt ging heel goed. Hij heeft heel veel verteld over coeliakie en de cakejes uitgedeeld. Hij heeft een “goed” gekregen!
Kan het ook met 2x amandelmeel
dat zou ik niet doen. Amandelmeel is erg vet dus dat wordt te zwaar.
Kan ik deze ingrediënten, hoeveelheden ook aanhouden voor 12 gewone cupcakes?
ik denk het wel