Glutenvrije mueslirepen

glutenvrije mueslirepen
glutenvrije mueslirepen

Een van de goede voornemens die ik heb voor 2015 is om de voorraden van mijn keukenkasten leeg te eten. Ik heb een paar hele grote voorraadkasten waar achterin een grote hoeveelheid vergeten dozen en blikken zich verzamelen.

Chinese rijstcrackertjes van de toko, een doos muesli gekregen voor een recensie, blikken fruit gekocht in een vlaag van verstandsverbijstering, een chocoladeletter overgeschoten van Sinterklaas, een kilo kastanjemeel waar ik nooit een recept bij vond, 3 potten pindakaas en 5 blikken doperwtjes uit de aanbieding, een pot bruine bonen waar ik toch geen soep van maakte en ga zo maar door.

De meeste van de producten bederven niet, ze worden hoogstens minder lekker.  We kunnen van deze voorraad makkelijk een week eten met ons vijven en dan houden we ons ook nog aan de schijf van vijf. Als je goede recepten gebruikt  hoef je niks weg te gooien.

Vorig jaar heb ik eens een hele doos met ontbijtgranen gekregen van een fabrikant. Het zijn lekkere spullen maar helaas, Alexander houdt er niet van. Zo schoof de laatste doos muesli steeds verder naar de achtergrond. De muesli was niet zo heel knapperig meer maar daar merk je nu niks meer van want ik heb er lekkere mueslirepen van gemaakt.

Je kunt voor deze repen allerhande (ontbijt)granen gebruiken. Ik heb met de repen ook nog een restje boekweitcornflakes, havermout en amaranthvlokken opgemaakt. Dat ruimt lekker op in de kast!

Mueslirepen
350 gram glutenvrije (ontbijt)granen en/of muesli
175 gram boter of margarine
150 gram bruine suiker
1 eetlepel stroop, 1 eetlepel honing
1 theelepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 150 C. zet een pan op het vuur en smelt de boter met de suiker, stroop en honing. Als de boter en suiker gesmolten zijn roer je de granen er doorheen. Bekleed een bakvorm met bakpapier en doe het mueslimengsel erin. Bak 45 minuten in een oven van 150C.

Neem de mueslikoek uit de oven als hij klaar is en laat even staan maar snijd in stukken voor het volledig is afgekoeld. De koek wordt namelijk krokant en dus hard.

 

One thought on “Glutenvrije mueslirepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.