Soms heb je van die dagen dat je geen zin hebt om te koken. Als je bijvoorbeeld voetbal wilt kijken, alleen thuis bent of de avond-vierdaagse moet lopen. Dan maak ik heel vaak Mexicaanse nachos van tortillachips. Tortillachips zijn van nature glutenvrij en ik voor nachos kun je mij wakker maken.
Eigenlijk eet je gewoon een schaal warme chips leeg als je nachos maakt dus als je er nog wat groente aan toevoegt en als toetje een schaaltje aardbeien eet dan beperk je de schade nog een beetje.
Je kunt de nachos met of zonder gehakt maken. Ik gebruik wel eens een restje bolognese saus of chili con carne voor door de nachos. Voor een vegetarische versie gebruik je gewoon een blikje kidneybonen extra.
Glutenvrije nachos
1 zak tortillachips naturel
1 blikje kidneybonen (let op, hier kunnen gluten aan zijn toegevoegd, goed de ingrediënten lezen)
1 bakje zure room
1 klein blikje mais
100 gram geraspte kaas
1 avocado
150 gram gebakken gehakt (hoeft niet)
1 potje salsasaus (is meestal glutenvrij)
Maak guacamole van de avocado en zure room. Bak de gehakt rul en meng met de bonen en mais. Breng op smaak met zout en peper.
Gooi de zak tortillachips leeg in een grote ovenschaal. Meng hier de gehakt/bonen doorheen en schep er lepels guacamole op. Verdeel de salsasaus eroverheen. Maak af met de geraspte kaas. Zet een minuut of 8 in een hete oven tot de kaas is gesmolten.
One thought on “Glutenvrije nacho’s”