Ik word erg blij van deze glutenvrije noedelsalade met gerookte kip en mango want wie heeft er nou zin om echt te koken op warme zomerdagen? Ik niet, maar ik heb wel zin om lekker te eten! Een maaltijdsalade biedt dan natuurlijk uitkomst.
Voor een maaltijdsalade hoef je niet, of maar heel kort, achter de dampende pannen en je hebt snel een lichte maaltijd op tafel met veel frisse groente en pittige smaken. Je kunt een beetje variëren met de overige ingrediënten maar dit eet ik vanavond! Voor het gemak kun je de meeste dingen zelfs al voorgesneden kopen voor nog minder tijd achter het aanrecht…
De helft van de noedels van deze salade maak ik van courgette die ik snijd in slierten met zo’n speciaal apparaatje (spiraalsnijder of Spirelli). Heb jij dat niet dan kun je ook dunne plakken snijden van de courgette met een kaasschaaf.
Glutenvrije noedelsalade met gerookte kip en mango
1-2 rijpe mango’s in stukjes
1 gerookte kipfilet (ca 150 gram)
1 courgette in slierten
150 gram taugé
1 (rode) ui
250 gram ongezouten pinda’s of cashewnoten (naar smaak)
1 komkommer
200 gram rijstnoedels
1 bos verse koriander of platte peterselie (naar smaak)
voor de dressing
sap van 1 limoen
1 eetlepel glutenvrije vissaus
2 theelepels lichtbruine basterdsuiker
2 eetlepel glutenvrije sojasaus (tamari)
1 eetlepel sesamolie
1 uitgeperst teentje knoflook
Was en snijd de komkommer en de ui in dunne plakjes, schil de mango en snijd in stukjes, snijd de kip in blokjes. Meng de dressing.
Kook de rijstmie volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de courgetteslierten kort aan in een eetlepel olie in een wok, het is de bedoeling dat ze nog knapperig zijn en net niet rauw meer.
Meng de courgette met de noedels. Leg op een groot bord of platte schaal. Schik hier overheen de ui, taugé, komkommer, mango, de kruiden en de pinda’s of noten. Verdeel als laatste de dressing hieroverheen.
Smakelijk eten!