Glutenvrije Nutella cupcakes

Nutella cupcake
Nutella is more than just a “chocolaty hazelnut spread,” it is a way of life. 

1 april is grappig, Pi dag* is leuk, pannenkoekendag** spreekt mij ook aan maar mijn favoriete food-feestdag is toch wel Nutelladag. Op 5 februari wordt al sinds 2007 World Nutella Day gevierd Het idee dat er een internationale dag is voor een broodbeleg maakt mij vrolijk. Het bezorgt mij bovendien elk jaar een fijn weekend in februari omdat ik dan een nieuw recept verzin met Nutella.

Dit jaar maakte ik Nutella cupcakes. De cupcake rage is een beetje aan mij voorbij gegaan. Hoewel heel Nederland nu al is overgestapt op de cakepops haak ik nog even aan.

Voor 8 glutenvrije Nutella cupcakes
100 gram glutenvrij meel. Ik gebruikte een mengsel van 50 gram rijstmeel en 50 gram amandelmeel.
100 gram boter
100 gram suiker
2 eieren
1 dessertlepel bakpoeder
1 eetlepel Nutella, gesmolten (gaat makkelijk in de magnetron, anders au-bain-marie)

glazuur: eetlepel gesmolten Nutella, eetlepel poedersuiker, warm water

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Zet de cupcakevorm klaar en doe de papieren bakjes er alvast in.
Mix alle ingrediënten, op de Nutella na, tot een mooi beslag. Schep op het laatste moment de Nutella losjes door het beslag. Schep maar twee of drie keer, het is de bedoeling dat je een gemarmerd effect krijgt.
Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar en laat afkoelen.
Als de cakejes afgekoeld zijn doop je ze in Nutella-glazuur. Dat maak je van een eetlepel gesmolten Nutella, een eetlepel poedersuiker en zoveel warm water om er een glad papje van te maken (ca 1 eetlepel).

*) Pi (π) dag op 14 maart: pi wordt ook wel geschreven als 3,14. Amerikanen schrijven 14 maart als 3/14.
**)Pannenkoekendag: eerste dag van het vasten. Dit jaar op 12 februari .

 

Bewaren

8 thoughts on “Glutenvrije Nutella cupcakes

  1. Is nutella choco glutenvrij? Mijn man heeft net diagnose coeliakie gekregen en ben nog volop zoekende naar allerhande recepten en goede glutenvrije producten en info.

    ladyladette.blogspot.com

  2. Ik mag voor het kerstdiner van mijn zoon op school cupcakes maken. Omdat ik het fijn vind als alle kinderen hiervan mee kunnen eten wil ik ze dus aanpassen aan de allergieën die er in de klas zijn. Ik kreeg door dat er een melk allergie is en een glutenallergie. Kan ik dit recept dan ook gebruiken?

    Groeten,

    Attie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.