Elke ochtend eet Alexander een kommetje glutenvrije Teffpap als ontbijt. Vandaag at hij ook Tef pap als ontbijt maar dan in een muffin. Een glutenvrije ontbijtmuffin van Teffpap met appel. In deze muffins zit alles wat ook in de pap gaat: pap, melk en suiker plus een ei, boter en appel. Een ideaal weekend of vakantie-ontbijt.
In december stond er een recept in de Allerhande voor glutenvrije gevulde speculaas gemaakt van Teffpap. ik maakte het na voor december glutenvrij en nam mij voor om ook zelf eens te experimenteren met Teffpap.
Als je de avond van te voren de droge ingrediënten afweegt en alles klaar zet dan hoef je met je slaperige hoofd alleen nog maar de appel te raspen en alles door elkaar te roeren. Eet de muffins als ze net uit de oven zijn. Ze zijn heerlijk zoals ze zijn maar je kunt ze natuurlijk ook besmeren met roomboter en jam.
Glutenvrije ontbijtmuffins van Teffpap met appel
voor 12 stuks
100 gram Tefpap
100 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (bv van Orgran)
50 gram boter (of olie)
50 gram witte suiker
1 ei
2 deciliter melk (een zuivelvervanger kan ook)
1 appel
Verwarm de oven voor op 175 C. Roer de droge ingrediënten door elkaar en rasp de appel erdoorheen.
Smelt de boter en roer door de melk, kluts het ei hier doorheen.
Meng de natte en de droge ingrediënten tot een dik beslag.
Doe papieren cupcakebakjes in een bakvorm.
Schep het beslag in de 12 muffinbakjes en bak 20 minuten in de oven.