Op een frisse herfstdag is het heerlijk om deze glutenvrije ovenschotel met pasta, kip en room uit de oven te halen. Het is een heerlijke alles in een schotel waar je weinig werkt aan hebt. Super smaakvol door de gorgonzola kaas en toch ook kindvriendelijk door de zachte smaak van de roomsaus.
Voor deze pastaschotel gebruikte ik glutenvrije kikkererwtpasta van de AH. De verpakking zag er veelbelovend lekker uit. Uit dezelfde reeks heb ik ook al eens rode linzenpasta gegeten die prima was. Helaas vond ik de kikkererwtpasta erg tegenvallen; droog, korrelig en taai. Geen aanrader jammer genoeg. De volgende keer dat ik deze schotel maak, en dat ga ik zeker nog een keer doen, gebruik ik een ander glutenvrij merk.
Omdat het een ovenschotel is kun je dit gerecht makkelijk ‘s morgens of ‘s middags voorbereiden. Dat is heel fijn als je vlak voor het eten een ronde moet rijden langs voetbalvelden en sporthallen om kinderen te brengen en te halen. Zoals dat vaak gaat in een gezin met kinderen op de basisschool. De ovenschotel zit vol smaak en groente en vlees dus je hebt alle voedingsstoffen binnen.
Glutenvrije ovenschotel met pasta, kip en room
voor 4-5 personen
500 gram glutenvrije pasta (fussili, penne)
500 gram doperwten uit de diepvries
500 gram kippendijfilet
1 teen knoflook
100 gram gorgonzola
250 ml slagroom of kookroom
peterselie naar smaak
Kook de pasta net niet helemaal gaar, het gaart nog na in de room in de oven. Snijd intussen de kip in stukjes en bak in wat olie samen met de uitgeperste knoflook bruin en gaar in een koekenpan. Giet de pasta af en doe in een ovenschaal met de pasta. Roer de bevroren doperwten er doorheen. Hierover heen breek je de gorgonzola in kleine stukjes zodat de kaas kan smelten. Als laatste giet je de room in de schotel.
Zet ongeveer 30 minuten in een oven van 180 °C. Strooi gehakte peterselie over de pasta voor je hem opdient.