Glutenvrije pasta met doperwtjes en zalm

Glutenvrije pasta met doperwtjes en zalm is een ideaal, snel recept met ingrediënten die allemaal lang houdbaar zijn in de diepvries en voorraadkast. Een handig recept om achter de hand te hebben dus. En ook nog kindvriendelijk bovendien omdat deze pasta met doppertjes een vrij zachte, zoete smaak heeft.

Doperwtjes, velderwtjes, doppertjes, je kunt ze vers kopen, in blik of uit de diepvries. Ik vind ze het lekkerst uit de diepvries en gebruikte deze ook voor dit recept.

De knoflook kook ik mee met de doppertjes of bak ik bij de zalm in de ovenschaal. Daarnaa pureer ik de gare knoflook mee in de saus. Zo krijg ik wel een knoflooksmaak zonder dat het te scherp wordt.

Ik gebruikte verse zalm filet met huid. Dat vind ik het lekkerst. Ik gaar de zalm in de oven. Natuurlijk kun je ook diepvries zalm nemen, die heeft iets langer nodig in de oven of blikzalm, die kun je zo gebruiken.

Glutenvrije pasta met doperwtjes en zalm

ingrediënten

400 gram diepvries doperwtjes
250 ml slagroom
100 gram geraspte Parmesan
1 teen knoflook
400-500 gram zalmfilet

500 gram glutenvrije pasta

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in en leg de zalm en een teentje knoflook erin. Bak de zalm in 15 minuten gaar.

Doe de doperwtjes in een pan met water met een snuf zout. Kook de doppers gaar in water zoals op de verpakking staat aangeven.

Kook de pasta klaar in gezouten water zoals op de verpakking staat aangegeven en giet af.

Houd een kopje doppertjes apart. Pureer de rest van de doppertjes met de slagroom en de geraspte kaas tot een romige saus met een staafmixer.

Meng de doppertjessaus met de pasta en het kopje nog hele doppers. Dien op met de zalm.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.