Glutenvrije pasta met vegetarische balletjes

Wie houdt er nou niet van pasta met balletjes? Nou, misschien staat niet iedereen te juichen bij dit gerecht want de balletjes zijn gewoon spruitjes. Ik ben dol op spruitjes. Helaas klagen kinderen altijd luidkeels als ze op tafel komen. En dat is in deze maanden vaak want spruitjes zijn echte wintergroenten. Deze winter aten we ze gewoon gekookt maar stampten we ze ook wel eens door een stamppot. Viel al een stuk beter in de smaak. Dit gerecht van spruitjes met pasta vonden de kinderen bijna echt lekker.

glutenvrije pasta met spruitjes en spek (5)
glutenvrije pasta met spruitjes en spek

Ik kookte met de glutenvrije pasta van Grand’Italia. Grand’Italia is een voorbeeld van een lange rij van A-merken die de laatste tijd een glutenvrije versie van hun product hebben ontwikkeld. Heel fantastisch vind ik dat.

De pasta van Grand’Italia is lekker maar dat zijn de meeste glutenvrije pasta’s wel. De ultieme test voor glutenvrije pasta vind ik het kliekje. Vroeger, toen ik nog glutenpasta kookte, vond ik een kliekje pasta het lekkerste wat er was. Glutenvrije pasta is vers best lekker maar de kliekjes zijn vaak akelig; het krijgt een gekke smaak en wordt brokkelig. Het kliekje van de glutenvrije pasta van Grand’Italia daarentegen behield zijn vorm en smaak goed.

spruitjesPasta met spruitjes en spek

Als je geen spek of vlees eet dan kun je de spek weglaten of vervangen door amandelen.

1 pond spruitjes
200 gram spekblokjes
1 pakje tomatensaus
1 teen knoflook

1 zak glutenvrije pasta

geraspte (Parmesan) kaas

Maak de spruitjes schoon en kook ze 5-10 minuten (afhankelijk van de grootte) in water voor.

Bak in een ruime pan in ca 10 minuten de spekblokjes uit. Fruit in het vet bij de spekblokjes de fijngehakte knoflook aan. Hussel de uitgelekte spruitjes door de spekblokjes en giet de tomatensaus erover. Laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.

Kook intussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Dit artikel is niet gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.