Het wordt zomer en we willen naar buiten! Een picknick is vaak, net als een bbq, een nachtmerrie van kruimelend stokbrood en vele handen die in kommen en schalen graaien.
Dat deden wij vandaag anders.Als je het brood verbant en zo veel mogelijk aan stokjes rijgt blijven je hapjes schoon en kun je ontspannen eten.
Kleine pannenkoekjes, of eigenlijk blini’s, bleken een uitstekend alternatief voor brood. Lekker met smeersels en dips en voor de kinderen met poedersuiker en fruit.
Wat aten wij?
Spiesjes snoeptomaatjes en minimozzarella
Fruitsalade (daar maken we volgende keer ook spiesjes van)
Stukjes komkommer en paprika (idem)
Eirolletjes ( kluts ei, bak er een omelet van, laat afkoelen, besmeer met roomkaas, rol op, laat opstijven in koelkast, snijd in stukjes van 1 cm en rijg aan cocktailprikker)
Pannenkoeken (blini’s) met humus, roomkaas, en tapenade.
Blini‘s (ca 30)
1 ei
2 deciliter melk
75 gram boekweitmeel
50 gram glutenvrij bloem
50 gram amandelmeel
2 deciliter melk
75 gram boekweitmeel
50 gram glutenvrij bloem
50 gram amandelmeel
Kluts het ei en voeg al klutsend de melk. Mix een deel schar mix C , een deel amandelmeel en een deel boekweitmeel toe tot een lekker dik, lobbig beslag.
Verhit margarine in een koekenpan en giet kleine beetjes beslag in de pan, ongeveer een eetlepel per pannenkoeken. Bak aan beide zijden gaar.
Ziet er heerlijk uit! Waar kun je boekweitmeel eigenlijk kopen?
Bij de natuurwinkel of online. Let er wel op dat er een glutenvrij logo op staat, anders is het besmet.
Ziet er allemaal goed uit! Leuke inspiratie!