Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om fastfood zelf na te maken. Niet omdat dat nou zoveel gezonder is maar vooral omdat dat lekkerder is. Deze keer maak ik shoarma helemaal zelf. Toen ik al aan het koken was kwam ik erachter dat ik geen shoarma kruiden meer in huis had. Geen probleem, met het goede recept en de juiste basisvoorraad in je kruidenkastje maakt je die ook zelf. Het enige dat ik niet zelf maakte waren de pitabroodjes. Genius stuurde mij een pakje op om te proberen.
Pitabroodjes kun je natuurlijk ook zelf maken. Ik maakte eens een platbrood dat ik gebruikte voor shoarma. De pita’s van Genius zij heerlijk en soepel, ze scheuren niet even snel als een ‘gewoon’ pitabroodje.
Als ik shoarma maak dan gebruik ik hiervoor vaak kipfilet en kleingesneden groentes. Courgettes en paprika lenen zich er goed voor om door de kipfilet meegebakken te worden. Zo krijg je ook nog wat groente binnen.
Glutenvrije shoarma
500 gram kipfilet
1 courgette
1 uitje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
1 eetlepel korianderzaadpoeder (ketoembar)
1 eetlepel komijnzaadpoeder (djintan)
1 eetlepel currypoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel zout
scheut olie om in te bakken
glutenvrije pitabroodjes bv van Genius
knoflooksaus
sla, komkommer
Snijd de kipfilet in kleine reepjes en de groente in blokjes. Mix de shoarmakruiden en roer door het vlees en de groentes. Laat een half uurtje marineren.
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de shoarma gaar.
Verdeel het vlees, de rauwkost en de pitabroodjes over de borden en serveer met knoflooksaus of tzatziki.