Glutenvrije pizza

glutenvrije pizza
glutenvrije pizza

Vorige week was mijn gehele voorraad glutenvrij meel op. Ik voelde me zeer onthand. Snel dus naar de natuurvoedingswinkel en toko gegaan om de kasten weer te vullen. Bij de toko haal ik rijstmeel, kleefrijstmeel en maïsmeel. Ik ben daar altijd erg blij bij de kassa. Bij de natuurvoedingswinkel koop ik boekweitmeel, Schär MixC voor koekjes en cake, MixB en Brotmix Dunkel voor brood en daar word ik depressief als ik afreken. Toch koop ik Schär meel want wat ik ermee bak wordt lekker en rijst mooi . Ik mix het vaak met ander meel maar Schär is de basis voor bijna alles wat ik maak.

Ik had eigenlijk nog nooit het Mehl van Schär gebruikt maar omdat ik een aanval van zuinigheid had heb ik het eens meegenomen. Een paar dagen geleden hebben we er hele lekkere pannenkoeken van gegeten en vandaag heb ik er pizza mee gebakken die ook al erg geslaagd was met een goed gerezen bodem die knapperig was en luchtig tegelijk. Dat wordt een nieuwe standaard in mijn voorraadkast!

Glutenvrije pizza

300 gram meel ( Mehl van Schär)
300 ml warm water
Scheut olijfolie
Zakje gist (Dr Oetker)
Zout

Tomatensaus
Mozzarella
Salami
Oregano
Geraspte kaas

Maak het deeg door het meel te mengen met een zakje gist, 300 ml warm water, een snuf zout en een scheut olijfolie. Kneed het deeg met de hand, een mixer met deeghaken of laat de broodmachine het werk voor je doen. Laat zeker 30 minuten rijzen op een warme plaats. Ik laat mijn deeg of in de broodbakmachine rijzen of in een 150 ˚C voorverwarmde oven die ik uitzet als het deeg erin gaat.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg hierover uit. Bestrijk met tomatensaus en beleg met wat je lekker vindt. Onze pizza was belegd met mozzarella, reepjes salami, champignons, oregano en geraspte kaas.
Bak 35-40 minuten in een 200˚C voorverwarmde oven.

4 thoughts on “Glutenvrije pizza

  1. Wat ik ook een lekkere basis voor pizzadeeg vind is de pizzamix van Orgran. Maar jouw recept wil ik ook eens proberen! Van het Mehl kan je trouwens ook gnocchi en pasta maken, recepten vind je op mijn blog. Succes ermee!

  2. vandaag geprobeerd dit deeg te maken, maar na het rijzen was er niks meer van over….1 grote plakkerige substantie….. alles gedaan volgens bovenstaand recept zelfs dezelde volgorde…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.