Glutenvrije pompoen cheesecake

Ik ben al weken in een pompoenenbui. Vorig weekend kookte ik elke dag een gerecht met pompoen en ook dit weekend kan ik mij niet inhouden. Pompoen kan zowel hartig als zoet, het is zo’n veelzijdige groente. Of is het fruit?
Ik zag een recept voor pompoen cheesecake op www.ohmyfoodness.nl en ik was meteen verkocht. Die ga ik glutenvrij maken!!!

pompoen cheescake met mandarijn topping
pompoen cheescake met mandarijn topping

Door de speculaaskruiden door de kwark past deze cheesecake heel goed in het seizoen. De kruiden maakten mijn cheesecake wel een beetje bruinig. Dat vond ik jammer dus ik heb een oranje mandarijn topping gemaakt  voor over de taart.

pompoen cheescake met mandarijn toppingDe bodem van deze taart maak je van verkruimelde glutenvrije koekjes. Het is dus een prima manier om koekjes die (bijna) over datum zijn op te maken. Ik vond nog een doosje met chocolade koekjes in mijn kast dus die heb ik gebruikt. Vanille koekjes of speculaasjes zijn ook goed.

pompoen cheescake met mandarijn toppingBodem
150 gram glutenvrije chocolade of speculaaskoekjes
75 gram boter

Cheesecake
125 gram suiker
3 eieren
500 gram volvette kwark
pompoenpuree van 200 gram verse pompoen (geroosterd en gepureerd)

Topping

1 pakje Mon Chou
een mandarijn
50 gram poedersuiker

Smelt de Mon Chou langzaam in een pannetje of in de magnetron. Roer de Mon Chou los met het sap van de mandarijn en de poedersuiker. Rasp wat mandarijn schil door de topping en bewaar nog een beetje schil voor de versiering. Smeer uit over de afgekoelde taart.

Verwarm de oven voor op 150°C en vet een springvorm in.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of vijzel. smelt de boter en vermeng met de koekkruimels. Druk uit over de bodem van een springvorm.

Klop de eieren los met de suiker. Roer hier de pompoenpuree door met de kwark en de koekkruiden.

Giet dit mengsel in je springvorm en bak de cheesecake 70 minute in een matig warme oven van 150 °C. Laat goed afkoelen en serveer.

One thought on “Glutenvrije pompoen cheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.