Als tussendoortje is de granenreep of mueslireep heel handig. Er zijn redelijk wat glutenvrije varianten op de markt maar ze zijn niet allemaal heel geschikt voor kleine kinderen. Zo heb je de sesam-, en pindarepen van Zonnatura. Behalve dat die veel suiker bevatten zijn zo ook nog erg hard voor een kleuter. Mijn kleuter vindt ze niet zo lekker in elk geval.
Tot nu toe was eigenlijk alleen de Liga eerste stap favoriet. Die hebben we dus altijd in huis.
Niet veel later vielen de NatureCrops repen op de deurmat. Het zijn granenrepen op basis van quinoa, tot nu toe in drie varianten verkrijgbaar. Quinoa is is rijk aan proteïne, voedingsvezels, en vitaminen en mineralen. Tot mijn opluchting vindt Alexander ze nog lekker ook.
Het bracht mij op het idee om zelf ook eens een recept voor glutenvrije mueslirepen te verzinnen.
Glutenvrije Kokos-Mueslirepen
Benodigdheden:
175 gram gemalen kokos (kopen bij de toko),
150 gram witte basterdsuiker,
twee eieren
200 gram glutenvrije muesli
een paar eetlepels vloeibare honing.
Meng de kokos, suiker en twee eieren in een kom in willekeurige volgorde. Kneed de helft van de muesli door het kokosdeeg. Vorm een platte rechthoekige koek van het deeg. Ik heb hiervoor mijn lasagne schaal gebruikt. Je zou ook een brownie-vorm kunnen nemen. Als je maar niet vergeet de bodem goed te bedekken met bakpapier.
In een kom meng je de rest van de muesli met twee tot drie eetlepels honing. Verspreid het muesli-honing over het kokosdeeg.
Bak ca 20 minuten in voorverwarmde oven van 200 graden. Snijd de koek als die nog lauwwarm is tot repen.
De liga 1e stap is helaas ook niet volledig glutenvrij !! Op de verpakking staan kan sporen van gluten/tarwe bevatten. Dit omdat de liga op een productieband word gemaakt/ verwerkt waar ook andere producten van liga met gluten worden verwerkt
Wat ontzettend veel suiker gebruik je in je recepten, waarom?
Ik gebruik suiker in mijn recepten omdat dat lekker is. Geniet en eet met mate.