Deze glutenvrije rozijnenkoeken zijn hele simpele maar lekkere American cookies. Je weet wel, van die hele grote een beetje zachte, chewy koeken die goed vullen. Ik heb mijn beste gedaan om de koeken zo eenvoudig mogelijk te houden, alleen koek met rozijnen, verder niets. Daarmee zijn ze lekker snel gemaakt en vindt iedereen ze lekker.Zo’n grote rozijnenkoek is ook heerlijk om mee te nemen als tussendoortje. Niet heel gezond voor op school misschien maar wel heel geschikt als tussendoortje in de speeltuin of voor jezelf als je gaat wandelen met een vriendin.
Glutenvrije raisin cookies
200 gram lichtgele rozijnen
100 gram glutenvrij bakmeel (bv van Schar of Dove)
100 gram amandelmeel
175 gram rietsuiker
snuf zout
1 theelepel bakpoeder
75 gram koude boter (in blokjes)1 ei
20 minuten op 175 °C
verwarm de oven voor op 175°C
Weeg de ingrediënten af en kneed er een deeg van. Voeg de rozijnen als laatste toe.
Maak een bal van het deeg en laat het een uur rusten in de koelkast.
Rol een dikke worst van 4-5 cm doorsnede van het deek en snijd hier dikke plakken van.
Leg de cookies op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca 20 minuten in de oven van 175°C.
Haal de cookies onmiddellijk uit de oven als ze goudbruin zijn en laat afkoelen op een rooster.