Satésaus kun je heel gemakkelijk zelf en glutenvrij maken van pindakaas. Wij zijn grootverbruikers van pindakaas en hebben het dus altijd in huis. Met een teentje knoflook, stukje gember en een scheutje glutenvrije ketjap draai maak je in 10 minuten een satésaus. Heerlijk bij kipfilet, groente, patat of rijst.
Mij maak je altijd blij met satésaus. Net als met tzatziki maak je met satésaus van elke maaltijd een feestje, ik ben er dol op. Je kunt natuurlijk satésaus maken met een pakje of zakje maar ik vind het leuker om het zelf te maken. Dan voeg ik er de smaken aan toe waar ik op dat moment extra veel zin in heb.
Als je dit basisrecept onder de knie heb kun je gaan variëren. Eet je Thias dan maak je de pindakaas aan met kokosmelk in plaats van water en hou je van scherp, dan doe je lekker wat sambal in de saus.
Glutenvrije Satésaus
1 teen knoflook
2 cm verse gember
1 eetlepel olie
scheut glutenvrije Ketjap Manis
4-5 eetlepels pindakaas
snuf ketoembar
snuf djintan
water
variatie:
kokosmelk ipv water
theelepeltje sambal
theelepel Thaise currypasta
Rasp de gember en de knoflook en fruit zachtjes in een eetlepel olie. Bak de specerijen een paar tellen mee. Voeg de pindakaas toe en giet er water bij. Roer goed tot er een gladde saus ontstaat die zachtjes borrelt. Voor een dunne saus doe je veel water (of kokosmelk) bij de saus, voor een dikke saus weinig. het is maar net waar je het bij eet en wat je lekker vindt.
welke thaise currypasta gebruik je dan
Ik gebruik Koh Thai Red curry paste die je bij veel supermarkten kopen kunt.