Glutenvrije Sloppy Joe

Ik maakte laatst voor het eerst glutenvrije Sloppy Joe’s en dat was een groot succes. Mijn kinderen zij namelijk dol op snackvoer en dit is net zoiets als een broodje hamburger maar dan veel makkelijker om klaar te maken. Sloppy betekent slordig, het is een slordige hamburger, namelijk een soort dikke gehaktsaus dat je op een broodje eet.

Sloppy Joe

De gehaktsaus is dik en zoet/pittig van smaak. ik vind dat een stuk makkelijker klaarmaken dan een hamburger omdat je het van te voren een poosje kunt laten pruttelen. Hoe langer, hoe lekkerder. Omdat bij ons thuis maar 1 van de 5 personen glutenvrij moet eten koop ik voor 4 personen glutenbevattende bolletjes en een pak glutenvrije ciabatta’s van Schar.

Een broodje gehakstsaus is natuurlijk geen volwaardige maaltijd. Daarom maakte ik er nog een coleslaw bij om een beetje in het Amerikaanse thema te komen.

Glutenvrije Sloppy Joe’s

10 glutenvrije bolletjes (bijvoorbeeld Schar ciabatta’s)

500 gram gehakt
scheut olijfolie
200 ml gezeefde tomaat
tabasco
zout, peper
1 eetlepel bruine suiker
1 teen geperste knoflook
1 ui in snippers
1 groene paprika

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook langzaam aan tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de in blokjes gesneden groene paprika mee. Giet de tomatensaus erbij en breng op smaak met de bruine suiker, zout, peper en een paar druppels tabasco.

Laat de gehaktsaus minimaal een half uur sudderen op een laag vuur.

Bak de broodjes af in de oven en diep opmet een schep gehaktsaus.

Serveer met ketchup en een lekkere coleslaw.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.