Soms, als de winter koud en nat en saai is en de lente nog lang niet in beeld, dan heb ik heel veel zin in zoete en kleffe dingen. Zo heb ik de s’mores chocoladecakejes bedacht. Ik had trek in cake, in chocolade en er lag een zak marshmallows op het aanrecht. Eén plus één plus één maakt S’mores- chocolatecake oftewel chocoladecakejes met marshmallow.
Een paar weken geleden maakte ik al echte glutenvrije s’mores: geroosterde marshmallows tussen twee glutenvrije koekjes met chocolade.
Het woord s’mores komt van het Amerikaans-Engels some more; give me some more. En ja, je blijft er van eten (tot je misselijk bent). Er zijn inmiddels veel variaties van s’mores: op taart, ijs en ook op cakejes.
Glutenvrije S’mores chocoladecakejes
150 gram suiker
150 gram glutenvrij meel
1 theelepel bakpoeder
3 eieren
150 gram boter
1 eetlepel cacao
snuf zout
12 marshmallows
Klop de eieren los met de suiker. Voeg de zachte boter toe. Mix tot een zeer luchtig beslag. Meng hier in 4 delen het bloem met de bakpoeder, een snuf zout en de cacao aan toe.
Doe papieren cakevormpjes in je cupcakevorm. Verdeel het beslag over de 12 bakjes. Doe in elk bakje een marshmallow en schuif in de oven.
Bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
Eet zo snel mogelijk op als ze nog warm en lekker klef zijn.