Glutenvrije Snickerstaart met dulce de leche

Deze week gaf ik je een recept voor dulce de leche. Het was voor mij de eerste keer dat ik dulce de leche maakte en ik ben van plan om hier nog flink mee te experimenteren. Je zult in de toekomst meer recepten voorbij zien komen met deze heerlijke karamel-achtige pasta. Vandaag maak ik er een taart mee waar ik zelf nogal van onder de indruk ben, hoewel ik hem zelf heb bedacht: een Snickerstaart. Niet een taart van Snickers maar een taart die een Sinckers imiteert met chocoladecake, karamel, pinda’s en chocolade.

snickerstaart-3 Ken je dat, dat je bij het wakker worden opeens een briljante inval hebt? ik heb dat niet zo vaak, maar als mij iets invalt bij het wakker worden is het meestal behoorlijk briljant.  De taart is een clash tussen de glutenvrije Snickers die ik eerder dit jaar maakte en de salty peanut-chocolatecakes die ik met vaderdag bedacht. snickerstaart-1

Voor de bodem van chocoladecake gebruikte ik een pak Koopman’s glutenvrij zelfrijzend amandelmeel. Dat werkt net zo makkelijk als een pak gewone cakemix en de smaak viel mij zeer mee. Ik houd namelijk niet zo van kant en klare pakjes en vind mijn eigen cakerecept erg goed maar deze mix is erg goed.

Glutenvrije Snickerstaart
Glutenvrije Snickerstaart

Glutenvrije Snickerstaart

1 pak Koopman’s zelfrijzend amandel bakmeel
of 100 gram amandelmeel, 100 gram Schar Mix C en 1 theelepel bakpoeder
4 of 5 eieren
200 gram roomboter
200 gram witte basterdsuiker
2 eetlepels cacaopeoder

1/2 blik dulce de leche
1 bakje ongezouten pinda’s
50 gram pure chocolade

Maak de dulce e leche, neem hier ruim de tijd voor. Het blikje moet 2 uur koken in een pan met ruim water en zeker een uur afkoelen.
Bak ondertussen de cake. Mix de boter met de eieren en de suiker tot een luchtig mengsel. Mix hier beetje voor beetje het meel (en bakpoeder) doorheen en voeg 2 eetlepels cacoa toe.
Giet in een ronde vorm van ca 22cm doorsnede en bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Laat de cake ook afkoelen.

Smeer nu een dikke laag (ongeveer halve blikje, meer mag ook) dulce de leche op de bovenkant van de taart. Verdeel hier de pinda’s over, zoveel als blijven plakken.
Smelt de chocolade en teken met een lepeltje streepjes over de pinda’s.

One thought on “Glutenvrije Snickerstaart met dulce de leche

  1. De taart ziet er heerlijk uit! Ik wil deze graag maken voor de verjaardag van mijn zoon die 8 wordt. Kan ik de taart een dag van te voren maken? En moet ik de taart dan koel bewaren of juist niet? Alvast bedankt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.