Het schooltuinseizoen is weer begonnen en dochterlief nam een grote zak snijbiet mee naar huis. Ik kreeg bijna heimwee naar de courgettes van vorig jaar…
De kleine blaadjes snijbiet aten wij als een salade. Nu lag er een kilo snijbietbladeren zo groot als een basketbal op mijn aanrecht. Gelukkig lijkt snijbiet erg op spinazie dus ik verwerkte de oogst als hartige taarten met feta.
500 gram snijbiet, gewassen en kleingesneden
1 glutenvrije wrap
2 eieren
100 gram geraspte kaas
100 gram feta
100 ml slagroom
Zout, peper, olie
Roerbak de snijbiet in een ruime pan in een scheut olie tot het geslonken is. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Kluts de eieren los in een kom met de slagroom, kaas en feta en breng op smaak met zout en peper. Roer de snijbiet door het eimengsel.
Vet een springvorm (22 cm) in en leg de glutenvrije wrap op de bodem. Giet hier het snijbiet-eimengsel op.
Bak gaar in een oven van 175 C, ca 45 minuten.
Nooit aan gedacht om de wrap als bodem te gebruiken. Ga ik zeer zeker proberen.
Inderdaad goed idee, die wrap. Welke heb jij gebruikt?
Van Schär.