Glutenvrije spaghetti met spinazie a la crème

Het is niet makkelijk om elke te dag moeten verzinnen wat je moet eten. Mijn collega at pasta met spinazie al la crème uit de diepvries, lekker, snel en makkelijk. Ik vond het een goede tip en toog naar de supermarkt. Met glutenvrije spaghetti kan ik dat best namaken.Waarom eet ik eigenlijk nooit diepvries spinazie a la crème?  vroeg ik mij af. Een blik op het etiket leerde mij: O ja, bevat gluten…

Het is natuurlijk een echt studentikoos recept: een pak pasta en een pak spinazie a la crème in een pan, even roeren en eten maar. Ik maakte de spinazie a la crème van verse spinazie en roomkaas met kruiden. ik maakte de pasta met gerookte tofu.

Als je geen zin hebt om vegetarisch te eten dan kun je het recept aanvullen met stukjes gerookte kip, zalm, uitgebakken spekjes of ham.

Dit recept is iets meer werk dan dat je de spinazie uit een pakje schudt. Het is iets duurder maar het is ook iets lekkerder.

Glutenvrije pasta met spinazie a la crème
Glutenvrije pasta met spinazie a la crème

Glutenvrije spaghetti met spinazie a la crème

500 gram verse spinazie
250 gram roomkaas met knoflook en kruiden (Boursin, Paturain oid)
(250 gram gerookte kipfilet in reepjes of gerookte tofu)
scheutje olijfolie

500 gram glutenvrije spaghetti
zout

Was de spinazie en roerbak in een wokpan tot de spinazie gaar is. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet, druk vocht eruit.
Snijd de kip in reepjes.
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt de roomkaas in de wokpan, voeg de spaghetti, de spinazie en de kip toe en roer voorzichtig door elkaar. Eet meteen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.