Glutenvrije sushi

Eens in de zoveel tijd maak ik sushi. Sushi is niet echt moeilijk om te maken maar het kost nogal wat tijd. Ik ben altijd lang bezig om alle boodschappen in huis te halen, langs de viskraam, de supermarkt voor de sushirijst, de toko voor de zeewiervellen en de glutenvrije soja. en het maken van de sushi duurt ook wel even.  Maar het is de moeite waard om zelf glutenvrije sushi te maken. Ik vind het feestelijk, lekker en gezellig eten.sushi makreel en ei

Ik wilde laatst sushi bestellen maar dat bleek lastiger dan ik dacht. Vaak bevat de sushi die je bestelt glutenbevattende rijstazijn (waarom???), surimi of andere ingrediënten zoals sojasaus die niet glutenvrij zijn. Als je zelf sushi maakt weet je dat alles veilig glutenvrij is.

Sushi
500 gram sushi rijst, 4 eetlepels rijstazijn, 2 eetlepels suiker, 2 theelepel
15 nori vellen
1 komkommer in reepjes

1 avocado in reepjes
1/2 winterpeen in reepjes
250 gram zalm in reepjes
1 gerookte makreel
1 ei, geklutst en gebakken in een klein pannetje. Daarna in reepjes gesneden.
bieslook
glutenvrije sojasaus, wasabi, ingelegde gember
Kook de sushirijst zoals op verpakking staat aangegeven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur (dit duurt lang)
Snijd intussen de vis, groente en maak de gerookte makreel schoon.
 
Leg een norivel op je matje met de glimmende kant naar beneden. Maak je handen nat en verdeel er een klont sushirijst over. Laat twee centimeter aan 1 lange kant vrij.
Leg de vulling van je sushi in een lange lijn over de rijst. Denk hierbij aan
  • zalm met avocado en bieslook
  • makreel met komkommer of avocado
  • ei met wortel of komkommer
  • komkommer met wortel
  • ei met zalm
Rol de sushi tot een rol. Plak het randje van de nori vast met een beetje water. Leg de rollen op een schaal en laat even staan.
Snijd voor je aan tafel gaat de rollen in 5 of 6 stukken.
Eet met glutenvrije sojasaus, ingelegde gember en wasabi.
Glutenvrije sojasaus
Glutenvrije sojasaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.