Eens in de zoveel tijd maak ik sushi. Sushi is niet echt moeilijk om te maken maar het kost nogal wat tijd. Ik ben altijd lang bezig om alle boodschappen in huis te halen, langs de viskraam, de supermarkt voor de sushirijst, de toko voor de zeewiervellen en de glutenvrije soja. en het maken van de sushi duurt ook wel even. Maar het is de moeite waard om zelf glutenvrije sushi te maken. Ik vind het feestelijk, lekker en gezellig eten.
Ik wilde laatst sushi bestellen maar dat bleek lastiger dan ik dacht. Vaak bevat de sushi die je bestelt glutenbevattende rijstazijn (waarom???), surimi of andere ingrediënten zoals sojasaus die niet glutenvrij zijn. Als je zelf sushi maakt weet je dat alles veilig glutenvrij is.
Sushi
500 gram sushi rijst, 4 eetlepels rijstazijn, 2 eetlepels suiker, 2 theelepel
15 nori vellen
1 komkommer in reepjes
- zalm met avocado en bieslook
- makreel met komkommer of avocado
- ei met wortel of komkommer
- komkommer met wortel
- ei met zalm
One thought on “Glutenvrije sushi”