Als wij niet zo goed weten wat we nu weer moeten koken, eten wij taco’s. Echt een feestmaal vind ik dat. Ik ben sowieso dol op met mijn handen eten. De taco’s koop ik gewoon in de supermarkt. Wel even checken natuurlijk maar ik ben nog nooit taco’s tegen gekomen die niet glutenvrij zijn.
De bonensaus maak ik zelf, daar heb ik geen pakje voor nodig.
Snipper een uitje en pers een teen knoflook. Bak aan in een diepe koekenpan in een scheutje olie. Voeg 500 gram rundergehakt toe en bak rul.
Doe een blikje chilibonen of kidneybonen toe aan het gehakt en breng op smaak met komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper. Laat een minuutje of tien pruttelen. Voeg als laatste een blikje mais toe.
Verwarm de taco’s in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveer de taco’s en bonensaus met crème fraîche, zelfgemaakte guacamole, salsasaus uit een potje, fijngesneden ijsbergsla en geraspte kaas. Aan tafel vult iedereen zijn eigen taco.Voor de grote mensen zet ik ook nog een flesje tabasco op tafel.
Guacamole maak ik zo:
Halveer twee rijpe avocado‘s en schep het vruchtvlees eriot met een lepel. Prak het vruchtvlees fijn met een vork. Pers er een teentje knoflook over uit, knijp er het sap van een halve citroen over uit en breng op smaak met komijnpoeder, korianderpoeder, zout. Voor extra veel guacamole kun je er ook nog een bekertje zure room door de avocado roeren.
.
Taco’s! Lang niet gegeten.
Vroeger was het het gerecht dat ik op mijn verjaardag vroeg.
Binnenkort staat het weer op het menu!