Mijn puber leeft het liefst op glutenvrije tosties met ketchup en glutenvrije wafels met Nutella. Dus toen ik in het kader van de glutenvrije foodblogswap de blog roselicious.be doorscrolde op zoek naar een lekker recept om na te maken, koos ik dus zonder twijfel de wafel croque. Oftewel een wafel met kaas en ham, de tosti-wafel!
Lies is een Belgische blogger die als Roselicious blogt en Instagramt. Ze maakt prachtige foto’s en verkoopt zelfgebakken glutenvrije lekkernijen via haar site. Ik vond het erg leuk om een recept van haar te verglutenvrijemama-en aangezien zij heel anders bakt en kookt dan ik.
Voor dit recept heb ik niet alleen het recept van Lies voor de wafel Croque aangepast. Ook mijn eigen wafelrecept is getweakt. Ik besloot eens pannenkoekenmix te gebruiken om wafelbeslag te maken. Dat beviel mij goed. ik vind het altijd lekker als er iets van boekweitmeel in mijn wafels zit en dat zit meestal standaard in panenkoekenmix. Verder heb ik uiteraard geraspte kaas aan het beslag toegevoegd. In mijn geval is dat Pecorino want dat vind ik lekker maar je kunt ook geraspte Goudse kaas nemen.
Glutenvrije tosti-wafels
voor ongeveer 10 wafels
2 eieren
50 gram gesmolten boter
100 gram kaas
4 dl melk
snuf zout en peper
200 gram pannenkoekenmix
10 plakjes ham
Mix het beslag met een mixer of keukenmachine. Verhit je wafelijzer. Leg een plak ham op het ijzer en schep er het beslag op. Bak de wafel in ca 5 minuten gaar, goudbruin en knapperig. Garneer met peterselie, rucola of ketchup.
Wij Bloggen Glutenvrij
Deze foodblogswap is in het kader van Wij Bloggen Glutenvrij. Vandaag swappen (ruilen) onderstaande bloggers een recept.
ikbenglutenvrij.nl
glutenvrijemama
meerdanglutenvrij.nl
roselicious.be
Wat een goed idee, zo’n hartige wafel!