Ah, Valentijnsdag! Natuurlijk wil je graag iets lekkers maken om je geliefde mee te verleiden. Laat ik nou net een heerlijk en makkelijk receptje voor je hebben: de Glutenvrije Valentijnsdag Tom Poes.

Voor vier tot vijf mini-tompoezen heb je slechts twee plakjes diepgevroren glutenvrij bladerdeeg en een hartvormige koekjes-uitsteker nodig. Voor de vulling kun je room gebruiken maar ook chocolademousse, een bolletje ijs of, zoals ik hier heb gedaan, slagroom met een beetje frambozen puree.
Ingrediënten
2 plakjes diepvries glutenvrij bladerdeeg
125 ml slagroom, banketbakkersroom of ijs.
ca 10 verse frambozen of aardbeien
50 gram poedersuiker
Zo maak je de Valentijshartjes
Laat de bladerdeeg ontdooien en steek er 8-10 hartjes uit met een koekjes-uitsteker,
leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en steek met een vork gaatjes in het deeg tegen het rijzen. Bak de hartje in een kwartier op 180°C goudbruin en gaar. Laat de hartjes afkoelen.
Maak de glazuur door rood fruit te pureren in een zeef. Voeg een paar theelepels puree toe aan de poedersuiker en maak een glazuur. Voeg eventueel nog een paar druppels water toe. Besmeer de helft van de hartjes met de glazuur en laat drogen.
Roer de rest van de fruitpuree door de (slag)room of ijs. Verdeel de vulling over de onderkant van de hartjes en leg voorzichtig de roze hartjes erboven op.
One thought on “Glutenvrije Valentijnsdag Tom Poes”