Eetgeendierendag: Glutenvrije Pasta bolognese met linzen

Schrik niet, vandaag krijg je een glutenvrij, vegan recept van mij. Morgen is het namelijk dierendag en dat is uitgeroepen tot Eetgeendierendag. Wij eten morgen dus glutenvrije en veganistsch maar dat proef je helemaal niet!

Glutenvrije spaghetti met linzen-bolognesesaus

Ik vind het wel moeilijk hoor, om twee diëten, glutenvrij en vegetarisch/vegan, te combineren. Gelukkig bedacht ik mij al snel dat ik de Bolognesesaus van linzen kan maken. Dit vegetarische gerecht maakte ik tijdens mijn studententijd, toen ik zelf nog vegetarisch at, regelmatig. Bolognesesaus van linzen is verrassend lekker en smaakt helemaal niet gezond. Toch is het dat wel vanwege de goede voedingsstoffen in de linzen.JozefOnze lieve dove kater Jozef, die wij ook wel Youssef of Jofes noemen (hij hoort het toch niet), eet morgen niet veganistisch. Hij krijgt een luxe blikje vlees in plaats van de gebruikelijke brokjes.

spagHetti met linzen bolognese

Glutenvrije, veganistische Spaghetti Bolognesesaus met linzen

Ingrediënten:
2 uien
2 teentjes knoflook
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
400 gram gedroogde linzen
2 blikjes gepelde tomaten
Halve liter groentebouillon van een glutenvrij blokje
1 glas rode wijn of 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel gedroogde oregano

500 gram glutenvrije spaghetti
Verse basilicum

Snipper de uien en pers de knoflook en fruit dit in een scheut olijfolie in een stoofpan. Bak na 10 minuten de fijngesneden selderij en schijfjes peen mee. Voeg de linzen toe en daarna ook de tomaten, de wijn en de bouillon. Breng aan de kook, laat de linzen in 40-50 minuten gaar sudderen in de saus. Als de linzen zacht zijn breng je de saus op smaak met zout en veel peper. Je kunt nog een beetje water toevoegen als je de saus te dik vindt.
Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de pasta beetgaar, giet af en meng door de saus. Laat nog een minuutje pruttelen. Zo neemt de pasta de smaak van de saus beter op.

Garneer met verse basilicum.

Deze saus leent zich er uitstekend voor later nog eens van te genieten, maak dus extra veel en vries porties in.

3 thoughts on “Eetgeendierendag: Glutenvrije Pasta bolognese met linzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.