Glutenvrije verjaardagstraktatie in groep 8

Alexander wordt 12, hij zit in groep 8 en dat betekent dat hij nog een keertje gaat trakteren op school. Onze laatste glutenvrije verjaardagstraktatie. De kraamvisite zei het twaalf jaar geleden al: de tijd gaat snel, voor je het weet zijn ze groot. Ze hadden gelijk. Maar voor hij naar de middelbare school gaat en daar met klasgenoten patat gaat halen of Snickers uit de kantine uitdeelt (ik wil het eigenlijk niet weten) hebben wij nog 1 echte traktatie voor de boeg. Sloof ik mij uit of wordt het iets makkelijks? Het maakt Alexander helemaal niets uit, voor hem hoef ik mij niet druk te maken. Hij deelt net zo lief zakjes chips uit. Maar ik zag op social media al een paar keer het moestuintje voorbij komen. De laatste keer op de instagram van Monique van beterdooreten. Die vond ik ontzettend leuk. Ik wilde er wat meer werk van te maken, omdat het de laatste keer is.

Moestuintjes

Vorige week heb ik bij het tuincentrum plastic plantenbakjes gekocht (20 voor €2,95) Ik bak brownies in een grote bakvorm (mijn lasagneschaal) en snijd de brownie in vierkantjes die precies in de bakjes passen (even meten en rekenen) Doe een prop bakpapier onderin het bakje, cakeje erboven op en steek er een takje munt in.

Of zakje chips?

Maar uiteindelijk besloot ik toch maar voor de zakjes chips te gaan. Eigenlijk wilde ik alleen voor mezelf de moestuintjes maken. En om er mooie foto’s van te kunnen te maken voor mijn blog. Dat vond ik geen goede reden om mij zo druk te maken om een traktatie.

Van de zakjes chips hebben we nog wel iets leuks gemaakt, we hebben een doos bekleed met mooi papier en ze daar ingedaan, zo werd het toch feestelijk. En de moestuintjes? Die heb ik uiteindelijk wel gemaakt maar voor het partijtje een paar dagen later.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.