Glutenvrije voornemens 2016

Mijn goede voornemens voor dit jaar maakte ik al op 18 december. Of, nou ja, goede voornemens zijn het eigenlijk niet echt maar daar geloof ik ook niet zo in. Op 18 december nam ik mij voor om in de kerstvakantie heel veel lekkere glutenvrije dingen te gaan bakken en koken. Wat kwam er van mijn voornemens terecht?

griesmeelschoteltje lepelHet Griesmeelschoteltje heb ik meteen gemaakt en is goedgekeurd. Griesmeelpap is altijd mijn ultieme comfort food geweest. Ik maak het graag voor mezelf als ik niet zo lekker ben maar de gewone tarwegriesmeel heb ik al jaren niet meer ijn huis. Ik ben erg blij dat ik ontdekt heb dat je griesmeelpap ook heel goed kunt maken met maisgries.

Glutenvrije Flammkuchen
Glutenvrije Flammkuchen

Flammkuchen heb ik ook gemaakt. Deze ‘witte’ pizza met spek en ui is heerlijk als avondmaaltijd of bij de borrel.

Gnocchi heb ik nog niet gemaakt. Blijft op mijn to do lijstje staan.

Cantuccini heb ik wel uitgeprobeerd maar het recept is nog niet goed. Deze koekjes moeten erg hard en knapperig zijn maar ze vielen juist  enorm uit elkaar. Hoewel kruimels ook erg lekker kunnen zijn moet ik nog aan dit recept werken.

Quarkballchen heb ik nog niet gemaakt. maar wel…glutenvrije donut…Donuts! Het recept verschijnt morgen online. Ik kan je alvast verklappen dat het een groot succes was. Ze waren op voor ik er erg in had.

Trommelkoek wil ik heel graag binnenkort gaan maken. Ik heb de ingrediënten en de trommel al in huis maar ik had al zoveel oliebollen, sticky toffee pudding en kerstbrood gegeten dat ik wel even genoeg had van zwaar deeg met rozijnen.

Bapao (1)Gestoomde broodjes werden glutenvrije bapao‘s. Dat ik dat niet veel eerder eens heb uitgeprobeerd. Zeker voor herhaling vatbaar.

Flatbread/pita  heb ik wel al eens gemaakt maar ik wilde een recept gebruiken uit De Gluut.

Daarnaast heb ik ook nog gestoofde peertjes, chocolademousse van chocoladeletters gemaakt en heel veel oliebollen gebakken. En er blijft genoeg te wensen over. Zo wil ik ook nog eens glutenvrije Surinaamse bara’s maken en Marokkaanse koekjes van amandelen.

Welk gerecht of recept zou jij graag een keer glutenvrij willen zien op glutenvrije mama?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.