Glutenvrije walnotencake met speculaaskruiden

Deze glutenvrije walnotencake past perfect bij de herfst. De speculaaskruiden geven de cake een warme smaak en de stevige bite van walnoten is precies wat je nodig hebt na een boswandeling of als je door de regen hebt gefietst. Walnoten zijn op het moment volop te koop in de winkel maar ik kreeg ze van iemand met een walnotenboom in de tuin.

Glutenvrije walnotencake met speculaas
Glutenvrije walnotencake met speculaas

Ik bakte de walnotencake op vakantie waar ik een halfgare oven heb. Om te voorkomen dat mijn cake ook halfgaar zou worden bakte ik de cake in mijn lasagneschaal. De schaak is ondieper en zo is de cake sneller en gelijkmatiger gaar. Bovenop is meer ruimte om te garneren met extra walnoten en je kunt van die leuke, brownie-achtige blokjes snijden van je cake.Glutenvrije walnotencake met speculaas

Walnotencake

100 gram walnoten grof gehakt en extra om te garneren
200 gram suiker
200 gram boter
125 gram meel
75 gram amandelmeel
2 theelepels bakpoeder
4 eieren
Eetlepel speculaaskruiden
Snuf zout

Bakpapier, een lasagneschaal van ca 20×30 cm

Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de bodem van de schaal met bakpapier. vet de zijkanten in met boter.

Mix van de boter, de suiker, de eieren, het meel, de bakpoeder, de kruiden en het zout een luchtig beslag in een keukenmachine of met een (hand)mixer. Voeg op het laatst de grof gehakte walnoten toe.

Giet het beslag in de schaal en leg er halve walnoten op als garnering. Bak de cake 30-45 minuten in een warme oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt als je hem in de cake prikt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.