Opeens had ik een overvloed aan walnoten dus ik bakte er walnotenkoekjes met havermout mee. Heerlijke, voedzame koekjes die niet al te zoet smaken en misschien zelfs wel een heel klein beetje gezond zijn omdat er veel vezels in zitten. Wij werden in elk geval blij van deze walnotenkoekjes met havermout en de trommel was veel te snel leeg.
Op vakantie stond langs de kant van de weg een kapstok waaraan zakken met walnoten werden aangeboden. Eronder pompoenen in alle kleuren en maten en een tweedehands fiets. Kistje voor het geld stond ernaast. Je begrijpt dat ik op de rem trapte. De walnoten kon ik in elk geval niet laten hangen…
Walnootkoekjes
25 stuks
150 meel-glutenvrij ik gebruiklte Free From bakmix van Lidl
50 gram havermout, grof gemalen in de keukenmachine
100 gram gehakte walnoot, 15 walnoten voor de garnering
100 gram kristalsuiker
1 ei
100 gram roomboter
mespunt bakpoeder en een snuf zout
15 minuten 180 graden
Voor dit recept is een keukenmachine erg handig maar niet noodzakelijk.
Maal de havermout grof in de keukenmachine, voeg daarna de walnoten toe en hak die ook grof. Neem uit de keukenmachine. Wrijf de boter, het meel, zout bakpoeder en de suiker tot een kruimeldeeg. Voeg het ei toe en kneed tot een deegbal. Meng als laatste de gehakte havermout en noten door het deeg. Rol tot een worst met een doorsnede van ca 4 cm. Wikkel in huishoudfolie en leg te rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd met scherp mes plakken van ongeveer een halve centimeter van je deegworst en leg op de bakplaat. Druk in elk koekje een halve walnoot. Bak 15-20 minuten tot de koeken goudbruin en gaar zijn.