Glutenvrije wraps met kip en guacamole

Gisteren maakte ik guacamole bij deze heerlijke glutenvrije wraps met kip. De kinderen en ik aten onze vingers op bij de wraps en vochten om het laatste stukje. We vulden de wraps met wortel, koriander, Mexicaans gemarineerde kip en guacamole.

kip wrapsKen je dat, dat je zin hebt om iets lekkers te koken maar je hebt geen idee wat? Ik vroeg aan collega’s wat zij van plan waren te gaan koken en kreeg van een van hen het idee om wraps te maken met kip en heel dun gesneden wortel (julienne). Een ander bedacht dat daar heel goed guacamole bij zou passen.  Dat was een schot in de roos!

Ik marineerde 4 in kleine blokjes gesneden kippendijen een half uurtje in een teentje geperste knoflook, zout,  een halve uitgeknepen citroen, een theelepel korianderzaadpoeder en een theelepel komijnpoeder en een theelepel paprikapoeder.

wrap met kipOndertussen maakt ik guacamole en de wraps. Je kunt de glutenvrije wraps zelf van maismeel maken maar je kunt ze natuurlijk ook kant en klaar kopen.

Glutenvrije wraps:
Voor 2 of 3 wraps meng je 100 gram maismeel (bijvoorbeeld PANmeel) en 100 milliliter water en een scheutje olie tot een deegbal. Maak er 2 of 3 balletjes van en rol uit met een deegroller. Bak de wraps in een droge koekenpan aan beide zijden.

Daarna belegde ik de wraps met een blaadje sla, een plukje wortel julienne, de kip, guacamole en garneerde het geheel met verse koriander.

Benodigdheden:
een bosje verse koriander
1 citroen of een limoen
4 kippendijen
korianderzaadpoeder
komijnpoeder
paprikapoeder

sla
een zakje wortel julienne

voor de guacamole ook nog:
1 avocado
1 bakje zure room van 125 ml

300 gram maismeel of kant en klare wraps

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.