Groentechips uit de oven

Mijn meisjes zijn dol op You Tube, ze kunnen uren kijken naar filmpjes van (Amerikaanse) dames die waanzinnige cupcakes versieren, taarten decoreren of lipgloss maken van wascokrijtjes. Vanmorgen raakten ze niet uitgekeken op het filmpje van een meisje dat groentechips bakte. Mama, mogen wij vandaag ook zelf groentechips maken uit de oven? vroegen ze.

Groentechips
Groentechips

Het is zaterdag dus we wandelden naar de markt voor zoete aardappel, pastinaak en rode biet. We schilden de groenten, sneden het in dunne plakjes, beetje olie en zout erover en bakten het in de oven.

Tijdens het snijden verdween er al heel wat vergeten groentes in de buiken van de meisjes en na afloop was de rest al snel op. Zo hadden ze nog voor het avondeten begon hun aanbevolen dagelijkse portie groente al binnen!

Afijn, kijk zelf maar hoe wij groentechips maakten:

2 thoughts on “Groentechips uit de oven

  1. Top je filmpje over groentechips. Ik ben al heel lang op zoek naar de perfecte bakmanier. Ik heb jouw recept gevolgd maar mijn combi magnetron wilde weer niet meewerken. Ik vond zonnet op gezondr.nl een recept. Ik googlede op echt krokante zoete aardappelchips. Deze vrouw schilde de groenten met een mandoline. Maar het kon ook met een kaasschaaf. Dan smeerde zij ze in met olijfolie. De oven (hetelucht) verwarmde zij voor op 180 graden. De chips gingen er eerst 8 minuten in. Vervolgens eruit. Ze werden omgedraaid en ingesmeerd met olie. De oven verwarmde ze voor op 135 graden. De bakplaat roteerde ze elke 10 minuten. Dit in totaal 4x. Na het bakken liet ze de chips een half uur rusten. Zout deed ze er gelijk op. Paprikapoeder pas na de tijd anders verbranden de chips. Misschien een goede tip voor jou. Ik ga je site liken. Ik hoef niet glutenvrij maar wel gezond (chronisch hoog cholesterol veel napijn van de galblaasverwijdering vorig jaar en veel mankementen van de zwangerschapsdiabetes met insuline in 2016). Ook mijn 11 jarige en 18 maanden oude dochters gun ik gezond eten. En mijn man ook.
    Sorry voor het lange verhaal. Groeten van Jitske Kingma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.