Hapjes voor een glutenvrij feestje

Wij vieren in de winter altijd veel feestjes thuis en dan zorg ik voor een tafel met glutenvrije hapjes. Vier van de vijf gezinsleden vieren hun verjaardag in november-december en met Sinterklaas, kerst en Oud en Nieuw hebben we ook regelmatig mensen over de vloer. Ik zorg er dan voor dat alle hapjes glutenvrij zijn. Niet alleen Alexander maar ook mijn moeder heeft coeliakie  en ik wil dat iedereen kan genieten. Hoewel ik zelf alles mag eten kan ik ook niet onbezorgd genieten als ik op kruimels van een ander moet letten.

Glutenvrije hapjes

Ik zorg altijd voor een schaal met rauwkost en een dip. De dip die je hier in het midden van de schaal ziet liggen is humus uit een bakje van de supermarkt. Als ik iets meer zin heb om in de keuken te staan maak ik humus zelf.

Olijven zijn ook altijd goed bij ons.

Een plank met Fransje kaasjes hoort voor mij bij een feestje. Schar heeft tegenwoordig lekkere glutenvrije toastjes maar er zijn meer goede glutenvrije crackertjes zoals van Nairn’s of Van Der Meulen.

Een blokje oude kaas met gekonfijte gember of een plakje (Turkse) salami met augurk. Lekker, simpel en glutenvrij.

glutenvrije toastjes

Bovenstaande haal je op de markt of in een winkel. je kunt ook lekkere glutenvrije hapjes zelf maken:

Glutenvrije verjaardag

Taart

glutenvrije barbietaart

Een glutenvrije verjaardagsfeestje begint natuurlijk met een lekkere verjaardagstaart. Dit jaar maakte ik een klassieke carrot cake. Ik heb voor mijn dochter ook wel eens een Barbietaart gebakken of een mooie Hello Kittytaart. Voor Alexander een turntaart en een chocoladetaart doet het ook altijd goed op een feestje.

Grote pan soep

Bruine bonensoep
Bruine bonensoep

Naar de taart gaan we dan snel over op de hapje van hierboven. Als we dan nog honger hebben zorg ik voor een grote pan bruine bonensoep, erwtensoep, pompoensoep of chili con carne.

We sluiten af met een kopje koffie en een chocolaatje of een stukje taart als we die nog over hebben en voor de kinderen een raketje of perenijsje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.