Happy van een Happy Meal

Glutenvrij hamburgerbroodje bij 50 restaurants van McDonald’s!

Sinds juni 2015 is in 50 filialen van McDonalds een hamburger, cheeseburger en quarterpounder op een glutenvrij broodje te koop. De burgers zijn gecertificeerd glutenvrij. McDonalds heeft hieraan samengewerkt met de Nderlandse Coeliakie Vereniging.

Glutenvrije hamburger MacDonalds (1)De glutenvrije burgers waren  al een paar jaar verkrijgbaar in een beperkt aantal restaurants in Nederland. Wij zijn in februari 2014 we al eens helemaal naar Zaandam gereden om het glutenvrije broodje te testen. Dat was erg goed bevallen maar 30 kilometer rijden voor een Happy Meal doe je niet vaak.

Dit weekend was het dan zover. Op McDonalds.nl had ik opgezocht waar wij de dichts bijzijnde glutenvrije Happy Meal konden bestellen. Dat bleek in Santpoort Noord te zijn, op fietsafstand.Glutenvrije hamburger MacDonalds (2)Het is misschien helemaal niet verantwoord om blij te worden van een Happy Meal maar ik vind het niet erg als mijn kinderen dat ook eens eten. En het feit dat Alexander gewoon mee kan doen met de rest maakt maakt hem oprecht Happy. Morgen eten we wel weer vitamines.

Glutenvrije hamburger MacDonalds (4)Op facebook zie ik in alle coeliakiefacebookgroepen die ik volg foto’s verschijnen van blije kinderen en volwassenen die in een glutenvrije hamburger bijten. Ook op de Duitse Zöliakie Austausch posten blije Duitsers die in het grensgebied wonen foto’s van hun bezoekje aan een Nederlandse Mac. Dat geeft wel aan dat dit veel betekent voor mensen met een gluten intolerantie.

Lisanne van Lisanneleeft.nl schreef op haar blog dat zij twee kale glutenvrije hamburgerbroodjes bestelde om in te vriezen voor een volgende keer. Zo kan ze ook een hamburger bestellen bij een Mac zonder glutenvrije broodjes. Uit nieuwsgierigheid probeerde ik ook een kaal glutenvrij broodje te bestellen.

De aardige manager vertelde mij dat hij deze vraag, om een enkel glutenvrij broodje zonder iets, had verwacht. Hij had al contact hierover opgenomen met het hoofdkantoor. Daar hadden ze hem verteld dat hij geen onbewerkte producten mag verkopen. Sorry mevrouw, maar het is verboden. Ik zou wel een broodje zonder vlees, zonder saus en zonder sla kunnen bestellen. Dat wordt dan getoast, en dus bewerkt, en dat mag wel.

Nou ja, ik vind dat niet zo erg. Het viel mij namelijk op dat de hamburgers op glutenvrij brood veel meer calorieën bevatten. Er zullen weinig mensen zijn die een hamburger bestellen omdat ze denken dat het gezond is. De mensen (zonder coeliakie of ncgs) die denken dat een glutenvrije hamburger gezonder is dan een gewone zullen bedrogen uitkomen.

Macdo

3 thoughts on “Happy van een Happy Meal

  1. Zo dat scheelt veel in calorieën. Maar zowel ikzelf als mijn dochters hebben al wel een keer genoten van de Quarterpounder en hamburger. Niet te vaak doen dus 😉

  2. Daar hadden we het zaterdag nog over dat er veel meer in een glutenvrij broodje zit. Wat fijn voor je zoon dat hij nu gewoon mee kan doen en hoop dat het hem ook heeft gesmaakt.

  3. Ik ben ook helemaal happy! Eergisteren was het een uitkomst. Op personeelsfeest was mijn glutenvrije maaltijd niet doorgekomen. Heel erg jammer. Snel een zakje chips gegeten maar natuurlijk later op de avond erge honger. FF een hamburger voor 1 euro, ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.