Heel Holland Bakt glutenvrij

Op de website van Heel Holland Bakt staat een oproep om suggesties in te sturen voor het tweede seizoen van dit programma.

5 redenen om een keer glutenvrij te bakken bij Heel Holland Bakt

1) Er zijn heel veel glutenvrije thuisbakkers. Als je een glutenvrij dieet volgt dan ben je gedwongen om veel zelf te bakken. Er is best veel beschikbaar in winkels maar de keuze is niet zo heel gevarieerd. Daarnaast is het aanbod in winkels vrij duur en niet altijd even lekker. Zelf bakken is goedkoper en lekkerder en je weet precies wat er in je brood, koek of taart zit.

2) Deze glutenvrije thuisbakkers willen graag goede, nieuwe glutenvrije recepten. Glutenvrije bakkers bakken vaak dingen die je anders gewoon zou kopen zoals pitabroodjes of tortilla’s . We zijn er een kei in om gewone recepten aan te passen maar juist voor de dingen die je als gluten-etend persoon gedachteloos koopt zijn niet zo veel recepten te vinden.

3) Glutenvrij bakken is niet hetzelfde als met gluten bakken. Glutenvrije meelsoorten gedragen zich anders in deeg en beslag. Glutenvrij bakken kan heel lastig zijn, cakejes kruimelen onder je vingers weg en broden storten in.  In Heel Holland Bakt wordt er vaak deskundige informatie gegeven over bakken en dat zou over glutenvrij bakken zeer welkom zijn.

4) Het programma heeft een groot bereik met zulke hoge kijkcijfers.  Aandacht voor het glutenvrije dieet is goed. Steeds meer mensen worden gediagnostiseerd met Coekliakie of een glutensensitiviteit. Nog meer mensen hebben daar last van zonder dat zij dat weten.

5) Het is een kans om juiste informatie te geven over glutenvrij eten. Hoewel het dieet regelmatig in de media is, is de informatie die erover gegeven wordt niet altijd goed. Hoe het niet moet hebben we in het tijdschrift Delicious van deze maand kunnen lezen. Hoe ook kan lees je in het juli nummer van BBC Good Food.

Een kleine voorwaarde dus: als er glutenvrij wordt gebakken in HHB zorg dan voor de juiste informatie over het dieet, de medische noodzaak van glutenvrij eten en  kruisbesmetting. Vermijd de woorden hip en trend en consulteer de diëtist van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

http://www.heelhollandbakt.nl/uw-suggestie/

Klik op de link en stuur je suggestie in en twitter, blog en Facebook hierover. Bij de Hema hebben we ook bereikt dat we er glutenvrij kunnen lunchen en taart bestellen.

One thought on “Heel Holland Bakt glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.