Het eindexamen!

Ik ben al jaren gefascineerd door de snacks die mijn examenleerlingen meenemen tijdens het Centraal eindexamen in mei.

Alsof ze bang zijn te verhongeren in de twee, twee-en-een-half, drie uur dat ze een examen moeten maken komen ze aan de start van het Centraal Examen met tassen vol voedsel de examenzaal binnen..

In de loop dan het examen zie je de hoeveelheid afnemen. Ze komen erachter dat ze geen tijd en aandacht hebben voor al die koeken, flesjes en fruit.

Dit jaar viel het mij op dat de snacks een iets gezonder karakter hadden dan anders: ik zag gedroogd fruit als dadels en rozijntjes, zakjes walnoten en veel bananen. De superfood trend heeft ook pubers bereikt. Best een goede zaak als je bedenkt dat de gemiddelde puber op school leeft op een dieet van roze koeken en chips.

Mijn glutenvrije leerling uit 6V hield ik bijzonder in de gaten. Zij bracht vanaf de eerste dag een flesje drinken, een banaan en een glutenvrij boterhammetje mee. Hopelijk (waarschijnlijk) gaat ze slagen.

Docenten zijn rare wezens. Je hebt er die foto’s maken van de lunch van hun leerlingen. Anderen nemen een half brood, pot augurken en onsje salami mee in de examenzaal en gaan daar lekker zitten smeren.

3 thoughts on “Het eindexamen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.