Het is weer weer voor apple crumble!

glutenvrije apple crumble
glutenvrije apple crumble

Wij waren op vakantie en kregen van de buren een mandje met appels uit de tuin. Erg aardig en ook lekker. Maar voor uit het vuistje waren ze erg zuur en het waren er ook zo veel dat er niet tegenop te eten viel.
In appeltaart maken had ik op vakantie niet zo veel zin, apple crumble is dan een goed alternatief. Het lijkt erg op appeltaart, is minstens net zo lekker en veel makkelijker te maken. Hartverwarmend op een regenachtige herfstdag.

Apple crumble
Voor 4-5 personen
4 appels, 1 citroen
100 gram suiker, kristalsuiker is prima, donkerbruine basterdsuiker geeft een mooie bruine korst en iets diepere smaak.
100 gram boter
100 gram glutenvrij meel, ik heb gewoon glutenvrij meel gebruikt maar ook broodmix voor bruin brood, het maakt niet zo heel veel uit.
handje glutenvrij havermout-, en/of quinoa vlokken

Ter voorbereiding schil je de appels, ongeveer 1 per persoon, en je snijdt ze in kleine stukjes. Een kruimeldeeg maak je van ongeveer gelijke delen meel, boter en suiker. Het is ook erg lekker om nog iets knapperigs aan het kruimeldeeg toe te voegen als glutenvrije havermout-, en of quinoavlokken, noten, amandelschaafsel of muesli maar dat hoeft niet. Je kunt de appelstukjes en het kruimeldeeg al een paar uur van te voren klaarmaken en in de koelkast bewaren. Dan wel even de appels besprenkelen met citroensap tegen het bruin worden.
Doe voor je gaat eten de appels in een ovenschaal en verdeel de kruimels erover. Zet in een voorverwarmde oven van 200˚C. De crumble is klaar als je 30 minuten later toe bent aan het dessert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.