Het Klokhuis over gluten

Gisteravond was er in het programma Het Klokhuis in de rubriek Etenschap aandacht voor gluten. Wij zijn fan van Het Klokhuis dus nam me voor om te gaan kijken. Ik vroeg me af hoe het behandeld zou worden omdat in de aankondiging gesproken werd over gluten en niet over glutenvrij en was dus heel benieuwd.

Na een grappige scene in Het Hoofdkantoor, een soort kinderversie van Debiteuren, Crediteuren van een meneer die zogenaamd allergisch is voor alles (zelfs “pistache-gluten”) start de rubriek Etenschap.

klokhuisDe intro:
“Er gaat toch niks boven versgebakken brood. En niet zo maar brood, brood met gluten oh, heerlijk gluten.”

“O, wat een opscheppers mama” zei Alexander. Hij was wel even van zijn stuk gebracht maar zat er al snel helemaal in. De presentatrice stond in een bakkerij uit te leggen was gluten doen met deeg. Dat vond hij wel interessant.

Ja hoor, daar komt ook glutenvrij al aan bod. Er komen glutenvrij brood en koekjes in beeld. Er wordt uitgelegd dat sommige mensen daar niet tegen kunnen en dat de gluten er dan uit moeten. Alexander begint te glunderen.

klok2“het bakproces is hetzelfde maar het resultaat is wel net wat anders.”

Om te demonstreren dat glutenvrij brood droog en niet zo elastisch is is verkruimelt ze een sneetje glutenvrij brood.

“Prima als je glutenvrij eet. Maar doe mij maar een warm stukje versgebakken brood met veel gluten! Mmmm, lekker” Hier bijt de presentatrice met een grote glimlach in vers krakend glutenbrood.

Einde

Teleurstelling op de bank. Misschien waren onze verwachtingen te hoog gespannen maar dit was niet leuk. Informatief, dat wel, maar voor een glutenvrij kind niet leuk.

klok4

Klik hier voor de link naar Klokhuis

 

3 thoughts on “Het Klokhuis over gluten

  1. Doe mij maar een hap van mijn heerlijk glutenvrij brood waar ik van kan genieten, zonder buikpijn ­čÖé ( als reactie op het klokhuis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.