IJsje

Er zit standaard glutenvrij snoep in mijn tas, je weet maar nooit wat we onderweg tegenkomen waar gluten in kunnen zitten. Overal wordt er gegeten, gesnackt en gesnoept en ik vind het sneu voor Alexander als hij iets lekkers moet afslaan omdat er gluten in zitten. Meestal kan ik daar aardig op inspelen en heb ik een vergelijkbaar alternatief in mijn tas voor hem.

Het is nog steeds zomervakantie en dan hoort een kind toch minimaal 1 ijsje per dag te eten. Bij temperaturen boven de 25 eigenlijk zelfs twee. Helaas kun je echter geen ijsje in je tas stoppen voor later.

Omdat de kinderen nog klein zijn hielden we het op ijsgebied deze zomer lang bij raketjes. Raketjes zijn lekker, goed verkrijgbaar, groot genoeg voor peuters en kleuters en glutenvrij. Aan het begin van de zomer voegden we ook nog perenijsjes aan ons repertoire toe. Vrolijk likten we aan onze ijsjes tot ik op een goede dag in juli zwichtte voor een Magnum. Ik zag de ogen van de kinderen groot worden van begeerte. Dat zag er lekker uit. Ik had me nog niet in de ingrediënten van deze verleiding verdiept dus mama at deze lekker alleen op. Thuis maar eens de onvolprezen website http://www.livaad.nl/ gecheckt. Ja hoor, glutenvrij! Alexander is erg gelukkig dat hij ook een Magnum mag eten. Nou ja, dan moet het wel van ons mogen natuurlijk…

Magnums zijn natuurlijk lekker en ik snap best dat Alexander ze graag eet maar het maakte mij iets duidelijk over het glutenvrije dieet, iets dat voor een kind ook erg belangrijk is. Je keuzes zo beperkt zijn als je glutenvrij eet. Terwijl we laatst een MacFlurry M&M aan het eten waren zei Alexander genietend: nu mag ik al uit vier ijsjes kiezen hè, mama: een raket, een perenijsje, een M&M ijsje en een magnum. Die keuze maakte hem minstens net zo gelukkig als het ijsje zelf.

 

2 thoughts on “IJsje

  1. Hoi,
    een late reactie omdat wij nu pas twee weken aan een glutenvrij dieet zitten.Onze zoon is net zo oud als de jouwe! Bedankt voor je leuke recepten, ga er zeker gebruik van maken!
    Ik heb wel een vraag, ik zag namelijk bij de mac dat ze op de site zeggen dat in de macflurry M&M’s gluten zitten? Terwijl in m&m zelf ze niet zitten. Dekken ze zichzelf zo in voor sporen of zitten er echt geen gluten in. (heeft Alexander er geen last van gehad?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.