Ik ga op vakantie…

Ik ga op vakantie en ik neem mee: mijn glutenvrije keuken! We komen net terug van vakantie. We hebben niet al te ingewikkeld gedaan dit jaar omdat we ook nog een baby hebben. We hebben een huisje gehuurd op de Veluwe. Het was heerlijk om er even tussenuit te zijn. In onze glutenvrije koffer zat dit jaar:

Glutenvrij brood, zelf gebakken en voorgesneden. Meestal heeft Alexander aan 1 brood per week voldoende, voor de zekerheid dus maar anderhalf mee genomen.

Alexander’s eigen kuipje margarine.
Tube Fred en Ed chocopasta.
Zak glutenvrije pasta en een pak rijst.
Pannenkoekenmix , zelf gemengd van Schar MixC met een theelepel bakpoeder en een theelepel Xanthangom in een plasticzakje.
Plastic zakjes en aluminiumfolie en plastic bakjes om gluten van glutenvrij gescheiden te houden in het huisje.
Glutenvrije koekenpan en spatel.
Snijplankje.
Minstens twee theedoeken, vaatdoekjes, schuursponsjes en afwasmiddel.
Glutenvrije pap voor het ontbijt.
Broodtrommels voor picknick.
Lijst met lokale MacDonald´s en pannenkoekenboerderijen die glutenvrije pannenkoeken serveren.
Grote voorraad gv koek en snoep, het is tenslotte vakantie.

In de jaren dat we nog geen kinderen hadden vonden we het heerlijk om in de vakantie niks zelf te doen en op het terras van een restaurant te ontbijten, lunchen en dineren. Met kleine kinderen gaat dat minder makkelijk. Met die van ons in ieder geval niet, ze breken na 15 minuten de tent af.
Vandaar dat ik dus zorg dat we altijd iets te eten en drinken bij ons hebben als we op pad gaan. Als wij dan op een terras koffie drinken krijgen de kinderen appelsap en geef ik ze iets lekkers uit eigen voorraad.
Deze vakantie zijn we twee keer we uit eten geweest. We hebben pannenkoeken gegeten en een keer hamburgers zonder broodje bij de Mac. Het deed denken aan vervlogen tijden hoewel het nog niet geheel ontspannen was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.