Sommige recepten ontstaan per ongeluk. Deze curry van Chinese kool ook. Er lag al een poosje een Chinese kool in mijn groentela en verder was de koelkast leeg. Oeps. Gelukkig heb ik altijd een grote hoeveelheid blikjes in mijn kast met basisvoorraad. Daarmee heb ik in 15 minuten deze curry gemaakt.
Blikjes gepelde tomaten, kokosmelk, tomatenpuree, tonijn, zalm, olijven, kappertjes, ansjovis en peulvruchten zijn ideaal om op voorraad te hebben. Net als een pak rijst en glutenvrije pasta. Daar kun je altijd wel een maaltijd mee samenstellen.
De meeste potjes van het Indiase merk Patak zijn in de supermarkt te koop en glutenvrij. Ik vind ze erg lekker en echt Indiaas smaken. Deze curry is niet scherp. Zelf hou ik wel van een beetje pit en schepte aan tafel een beetje mangochutney erbij. Die van Geeta’s vind ik lekker pittig.
Curry van Chinese Kool
half potje curry pasta
1 blik kokosmelk
1 blik gepelde tomaten
1 Chinese kool
eetlepel olie
1 knoflook
1 uitje
2 cm gemberwortel
500 gram kipfilet of een gekookt eitje per persoon erbij
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit aan in een ruime pan. Bak de in blokjes gesneden kipfilet erbij aan. Snijd de Chinese kool in reepjes. Roerbak de kool met kip. Voeg de tomaten kokosmelk toe en laat 5 minuten sudderen.
Serveer met rijst en mangochutney.