Introductie Eet als een Expert

 De eerste keer dat ik in aanraking kwam met coeliakie was in april 2007. Ik was als docent met een groep 4havo/5Vwo leerlingen op werkweek. Van een collega hoorde ik dat er een leerling mee was met een Tupperware doos met eten omdat zij een voedselallergie had. Die doos bewaarde zij in de keuken van ons jeugdhotel. Ik had nog nooit met een voedselallergie te maken gehad en ik kende de leerling ook niet, ik gaf haar geen les. De leerling bleek geen brood te mogen eten. Elke ochtend stond zij bij het gezamenlijke ontbijt gezellig tussen haar vriendinnen met haar Tupperware doos in de rij voor de thee en at haar eigen meegebrachte broodjes.

berlijn 2007
rondleiding geven in Haus am Checkpoint Charlie- Berlijn 2007

10 maanden later, in februari 2008, wist ik veel meer over coeliakie. Inmiddels was ik namelijk bevallen van mijn dochter en tijdens mijn verlof was mijn zoon ziek geworden. Er was bij hem een biopt afgenomen met het vermoeden van coeliakie. Op de eerste dag dat ik weer aan het werk was na mijn verlof kreeg ik een telefoontje van de kindergastro-entomoloog met de diagnose coeliakie.

Het meisje dat mee was op werkweek zat dat schooljaar wel bij mij in de klas, in 5H. Zij heette Gaby Herweijer. Tijdens haar mondeling examen Engels spraken wij (in het Engels) over haar coeliakie, ik vertelde over mijn zoon en zij over haar diagnose. Enthousiast vertelde zij  over haar studiekeuze Voeding en Diëtiek.

eet als een expertInmiddels is Gaby allang afgestudeerd en heeft zij een eigen praktijk Voeding + Advies, is zij als diëtist gespecialiseerd in coeliakie en verbonden aan de NCV en heeft zij in samenwerking met haar collega’s van de blog iamafoodie.nl een boek geschreven: Eet Als een Expert.

Eet Als Een Expert (1)Deze week verschijnt er een recensie op mijn blog. Vergeef mij als het niet helemaal onbevooroordeeld is. De recensie is niet gesponsord maar ik ben natuurlijk hartstikke trots.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 thoughts on “Introductie Eet als een Expert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.