Is glutenvrij gezonder? #wijbloggenglutenvrij

Elke maand bloggen glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp. Deze maand in #wijbloggenglutenvrij:

Ben ik gezonder gaan eten doordat ik glutenvrij ben gaan eten?

quinoadadelmuffin (1) - kopieHet antwoord op deze vraag is:

JA!

Ja natuurlijk! Als je coeliakie hebt, en je eet glutenvrij, dan eet je gezonder dan wanneer je gluten eet. Al eet je de hele dag alleen alleen maar glutenvrije chips,  patat met mayonaise en roomijs. Voor coeliaken is gluten sowieso ongezond.

De vraag is natuurlijk eigenlijk:

Ben ik gezonder gaan eten omdat ik anders ben gaan koken sinds ik (of eigenlijk mijn zoon) glutenvrij ben gaan leven?

Daarop is het antwoord:

Ja, een beetje.

Wat is eigenlijk gezond? Na het lezen van verschillende boeken over gezonde voeding vat ik het zo samen:

-kook zelf en met pure ingrediënten
-eet matig, gevarieerd en veel groenten

Eigenlijk heb ik altijd al gezond gekookt en gegeten. Ik kookte veel zelf en bijna nooit met pakjes en zakjes. Ik at altijd al veel groentes en probeerde regelmatig nieuwe dingen uit.

We gaan wel veel minder vaak uit eten sinds Alexander glutenvrij eet. Vroeger lieten we wel eens een brommertje komen met pizza of roti. Dat doen we niet meer. We snoepen ook veel minder. Ik koop wel eens glutenvrije koekjes maar die zijn zo duur dat we die heel aandachtig opeten. Als je zelf iets bakt dan haal je het helemaal wel uit je hoofd om gedachteloos de trommel leeg te graaien.

Wij aten al behoorlijk gezond maar zijn nu nog bewuster gaan eten.

 

 

One thought on “Is glutenvrij gezonder? #wijbloggenglutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.