Jaaroverzicht 2017-2018

Met drie kinderen op school en twee ouders die in het onderwijs werken leven wij meer met schooljaren dan met kalenderjaren. In december had ik nog helemaal geen zin om terug te blikken op het jaar omdat ik er voor mijn gevoel nog middenin zat. Nu, zo vlak voor de zomervakantie, terwijl ik het schooljaar aan het afronden ben, ben ik er veel meer aan toe om een jaaroverzicht te maken van 2017-2018. 

Persoonlijk

Na een heerlijk Duitse vakantie begon ons schooljaar begin vorig jaar op 1 september in Hilversum met de opnames van Wedden Dat ik Het Kan. Later die maand werd de weddenschap met Alexander’s voetsalto uitgezonden. Het betekende de start van een vol schooljaar met veel sport, nieuwe uitdagingen, en de zoektocht naar een middelbare school.

glutenvrije verjaardagstraktaties
glutenvrije verjaardagstraktaties

Alexander zat dit jaar in groep 8. Dat betekende niet alleen vooruit kijken maar ook veel terugblikken. Na zijn verjaardag in oktober heb ik alle glutenvrije verjaardagstraktaties op een rij gezet in een ultiem overzicht.

Ook heb ik alle blogs die ik ooit heb geschreven over de basisschool met tips, recepten en ervaringen gebundeld in het artikel Alles wat je moet weten over glutenvrij eten op de basisschool

Glutenvrij in de Efteling

In de winter vierden wij het 50-jarig huwelijk van opa en oma. Zij namen ons mee naar de winter-Efteling. Daar bleken wij heel veel glutenvrij te kunnen eten en snacken. Heel erg fijn was dat. en gezellig maar wel een beetje koud!In het voorjaar bezochten wij een nieuwe kinderarts. Alexander’s oude kinderarts waar wij een keer per jaar heengingen voor zijn coeliakie check-up bleek met pensioen te zijn gegaan. Wij maakten van de overstap gebruik om ook van ziekenhuis te wisselen. Niet omdat wij niet tevreden waren over het ziekenhuis in Hoofddorp maar omdat wij in Haarlem wonen en een Haarlem’s ziekenhuis makkelijker is. De kinderarts die wij nu bezoeken heeft zelf ook een dochter met coeliakie en noemde zichzelf de coeliakie-arts van Haarlem.

Alexander had dit jaar een slaapfeestje waar hij ging gourmetten. Ik kocht dit schattige gourmetstelletje voor hem wat hij meenam. Ik heb het vermoeden dat hij dat in de toekomst wel vaker zal gebruiken.

Blogs

Omdat ik het zo druk had dit jaar met het heen en weer brengen van kinderen naar sport en school en met mijn eigen werk had ik niet veel puf om veel te koken en bakken. Als ik het druk heb dan heb ik gewoon niet zoveel inspiratie.

Ik heb dit jaar vooral veel muffins gebakken. De recepten daarvoor plaatste ik vaak op maandag waardoor het een Muffin Monday werd.

Mijn best gelezen post dit jaar is een lijst met glutenvrij snoep van vorig jaar zomer.Ik vind het wel grappig dat mijn best gelezen posts vrijwel altijd over ongezonde dingen gaan.

Daarnaast maakte ik een overzicht met mijn favoriete glutenvrije winkels in Haarlem, de 10 lessen die ik heb geleerd in 10 jaar glutenvrij en de 50 Wij Bloggen Glutenvrij blogs.

Wij aten niet veel buiten de deur dit schooljaar. Een keer schreef ik over ons uitstapje naar restaurant De Beren. Ook las ik niet veel boeken over voeding, geeneen eigenlijk. Het boek Ode aan de E-numers dat ik vorige week recenseerde heb ik een jaar geleden gelezen.

Samenwerken

Het samenwerken met andere glutenvrije bloggers kostte mij teveel energie dit jaar en daar ben ik tijdelijk mee gestopt. Helaas kregen wij het dit jaar ook niet voor elkaar om de Coeliakiemaand te organiseren. Ik spreek wel eens mensen die denken dat ik een professionele foodblogger ben. Vind ik leuk om te horen maar dit blog is een hobby van mij die mij soms een gratis doos muesli oplevert maar verder alleen voldoening. In de gezin-werk balans geef ik geen prioriteit aan het bloggen. Dat doe ik alleen als ik er tijd en zin in heb.Toch laten werk en bloggen zich soms heel goed combineren als ik een lekker recept krijg van een collega. Dit jaar maakte ik een heerlijke citroentaart na die een collega trakteerde en roosterde ik groentes voor escalivada na een tip van een andere collega.

 

 

 

 

 

One thought on “Jaaroverzicht 2017-2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.