Jamie gaat glutenvrij

Als ik op vrijdag boodschappen doe dat sta ik graag even in het tijdschriftenrek te neuzen. Regelmatig blader ik dan even door het tijdschrift van Jamie Oliver. Het ziet er altijd aanlokkelijk uit. Toch leg ik het altijd weer terug. Het is niet goedkoop, voor de prijs van drie van die tijdschriften koop je al een mooi kookboek.

Deze maand heb ik gelukkig een goede reden om het toch te kopen: op de voorpagina belooft Jamie mij recepten voor glutenvrij bakken. Onder de kop ‘Koekje van ander deeg’ staan recepten voor pindakaaskoekjes, kersenbrownies, een aardbei-kokostaart, een cake, huttenkasemuffins en blondies (soort brownies zonder choco).

De recepten zijn behalve glutenvrij veelal ook veganistisch, lactosevrij en suikervrij. Ik vreesde nog een begeleidend artikel over de zin van glutenvrij eten voor iedereen maar dat blijft ons gelukkig bespaard. Het zijn lekkere, originele recepten met verrassende smaakmakers erin.
Ook de overige artikelen en recepten spreken mij aan dus ik ben blij dat ik het deze maand het gekocht.

3 thoughts on “Jamie gaat glutenvrij

  1. Bedankt voor de tip! Ik heb een jaar een abonnement gehad op Jamie magazine, maar wegens tijdsgebrek slaagde ik er niet altijd in om het uit te lezen, dus heb ik het maar stopgezet. Dit nummer wil ik echter graag eens proberen!

  2. Ik heb hem in de winkel bekeken, maar vond er weinig aan. Beetje vreemde recepten waarvan ik toch al wist dat ik ze niet zou maken. Ik heb hem dus maar laten liggen.
    Wat niet weg neemt dat het wel erg fijn is dat dit eens onder de aandacht wordt gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.