Karbonades in glutenvrije mosterdroomsaus

Als ik varkensvlees bak, een karbonade, varkensfilet of zelfs een varkenshaasje, dan maak ik daar graag een glutenvrije mosterdsaus bij. Mosterd combineert heel goed met varkensvlees. Voor deze mosterdsaus heb je maar twee rxtra ingrediënten nodig; mosterd en room. Hiermee geef je een doordeweeks AGVtje net een beetje extra.

Wat heb je nodig?

Voor vier personen: 4 karbonades of varkensfilets, 2 eetlepels gladde mosters en 200 ml slagroom of kookroom.

Eerst bak je je karbonade, zoals je gewend bent. Ik doe dat altijd in vloeibare bak- en braadboter met een klontje echte boter daarbij.

Karbonade met mosterdroomsausAls je vlees, bijna, gaar is voeg je een of twee eetlepels mosterd aan de pan toe en roert dit door de jus heen. Ik neem hele gewone gladde mosterd maar een grove mosterd kan ook hoewel dat minder kindvriendelijk is.

Karbonade met mosterdroomsausDaarna schenk ik een bakje van 125 ml slagroom of kookroom in de pan en roer goed door. De room, jus en mosterd binden goed dus de saus wordt vanzelf lekker lobbig.

Karbonade met mosterdroomsaus

Wil je meer saus of een dunnere, light versie? Dan kun je ook (deels) melk gebruiken. Zelf gebruik ik altijd gewone room en melk maar met een plantaardige room gaat dit vast ook.

Heerlijk bij gekookte aardappelen en bijvoorbeeld bloemkool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.