Käsekuchen mit Beeren

kasekuchen mit beeren
kasekuchen mit beeren
Ik ben er groot voorstander van om kinderen op jonge leeftijd zo veel mogelijk te laten meehelpen in de keuken. Deze Duitse Käsekuchen is daar heel geschikt voor. Je hoeft de ingrediënten alleen maar door elkaar te roeren met een spatel en voorzichtig in de bakvorm te gieten.
De taart lijkt erg veel op een cheesecake. Wat het eenvoudiger maakt is dat hij geen bodem van deeg heeft. Erg lekker met bosbessen die nu veel te krijgen zijn maar ik kan me voorstellen dat je ook ander fruit of zelf stukjes chocolade gebruikt.

Käsekuchen mit Beeren

Zutaten (ingrediënten):
1 bak kwark (450 gram)
1 bekertje crème fraîche (125 gram)
2 eieren
1 pakje vanillepudding (Dr Oetker)
1 zakje vanille suiker
200 gram bosbessen
Vet voor de vorm

So gelingt es:
Oven voorverwarmen op 160 graden. Vorm invetten en bodem bedekken met bakpapier.
Kwark mengen met crème fraîche, eieren, vanillepuddingpoeder en suiker. Voorzichtig mengen zonder dat het mengsel luchtig wordt.
Helft van het mengsel in bakvorm gieten. Het fruit wassen en drogen. Twee derde deel over het kwark- vanille mengsel verspreiden. Andere helft van het kwarkmengsel over het fruit verdelen en gladstrijken.
In het midden van de oven een uur gaar bakken. De Käsekuchen in de vorm laten afkoelen en opdienen met de rest van het fruit.

bron: Woche der Frau, August 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.