Kerst Rocky Road van chocoladeletters.

rocky road
rocky road

Het was een mooi Sinterklaasfeest, leuke pakjes, mooie gedichten en lekker snoepen. Maar nu is het klaar, de chocoladeletters en pepernoten komen mij de oren uit. Op naar Kerstmis.

Ik ben vast niet de enige die in juni nog wel eens een chocoladeletter of Sintschuimpje tegenkomt in de voorraadkast, of een paasei in september. Daar heb ik iets op gevonden: Rocky Road! Een heerlijk mengsel van chocolade, marshmallows (of spekkies), koekjes, noten en gedroogd fruit.
Rocky Road is zacht, knapperig, bros en kleverig tegelijk. Een ordinaire chocolade snack en delicaat smaakvol hapje in één en de perfecte manier om al je overgebleven pepernoten, speculaasjes en Sintchocolade om te toveren in een kersttraktatie.

Dit recept is gebaseerd, hoe toepasselijk, op de Christmas Rocky Road uit Nigella’s Kerst kookboek.

Christmas Rocky Road
Twee chocoladeletters (ik had een pure van 190 gram en een melkchocolade van 175 gram)
125 gram roomboter
150 gram glutenvrije koekjes (ik had twee liga eerste stap aangevuld met bitterkoekjes)
1 zakje studentenhaver (ca 200 gram)
100 gram spekkies of (mini) marshmallows, in kleine stukjes
50 gram gemalen kokos
1 eetlepel poedersuiker

Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt met de boter op laag vuur in een pan met een dikke bodem. Roer tot een mooi glad papje.
Breek de koekjes in kleine stukjes en hak de noten fijn. Je wilt ongelijke stukjes, kruim en grotere brokjes. Neem de pan van het vuur en voeg de koekjes, spekjes, kokos en noten-rozijnen toe. Roer tot alles bedekt is met het chocolade-boter mengsel.
Giet in een rechthoekige vorm bekleed met bakpapier. Ik heb een vierkante brownie-bakvorm gebruikt. Laat een paar uur opstijven op een koele plek.
Snijd de Rocky Road in kleine vierkantjes en besneeuw de bovenkant met poedersuiker.
Pas op ze zijn erg machtig!

3 thoughts on “Kerst Rocky Road van chocoladeletters.

  1. Dit klinkt echt super lekker!! Ga het absoluut onthouden om eens te proberen. Ik heb alleen maar 1 chocolade letter gehad en die is al bijna op, dus misschien maar met gewone chocolade doen 😉 (of wachten tot de paaseitjes…)

    JoJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.