Kinderworkshop Glutenvrij Lekkernij

Amber Fernandes is de moeder van een zoontje (7) dat aan diverse voedselallergieën lijdt. Ook zijzelf is “voorzien” van 14  voedselallergieën.
Omdat zij altijd graag in de keuken heeft gestaan om zoete lekkernijen te bakken, was het voor haar een enorme uitdaging om met zo min mogelijk en puur natuurlijke ingrediënten heerlijke koekjes, cakejes en andere zoetigheden te bereiden. (H)eerlijk, verantwoord en bovenal zorgeloos.

Amber studeert voor natuurvoedingsadviseur bij het CIVAS, dus wat is nu mooier dan het combineren van kennis over natuurlijke biologische voeding, coeliakie en allergieën met een passie voor het bakken van zoete lekkernijen?

Op vrijdag 20 februari a.s organiseert Amber een kinderworkshop “Glutenvrij, Lekkernij!” in wijkcentrum Don Bosco in Apeldoorn de Maten. De workshop is bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar die aan voedselallergieën of Coeliakie lijden en kost 7,50 per kind. De cursus duurt 2 uur en begint om 16:30.

De workshop is gegarandeerd vrij van alle sporen van:

* Gluten
* Tarwe
* Noten
* Pinda’s
* Ei
* Lupine
* Soja
* Sesam
* Boekweit
* Sulfiet
* Kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen
* E-nummers

Dus óók bijzonder geschikt voor kinderen zonder coeliakie, maar met andere voedselallergieën. Of natuurlijk gewoon voor kinderen die graag willen leren hoe je gezonde en biologische koekjes op tafel kunt toveren! Er wordt gebakken met natuurlijke, biologische en eerlijke producten. Alle melen (en andere ingrediënten) die gebruikt worden zijn gegarandeerd glutenvrij en voorzien van het glutenvrij-keurmerk. Er worden geen mixen gebruikt, enkel van pure basisingrediënten. De kinderen leren op deze manier
wat het hele proces is van enkele natuurlijke ingrediënten tot een heus koekje of gebakje!

Tijdens de workshops wordt uitsluitend gewerkt met keukengerei dat enkel gebruikt wordt voor het bereiden van glutenvrije maaltijden, om kruisbesmetting uit te sluiten. Hygiëne staat hoog in het vaandel, Amber weet dat het geringste spoortje van gluten al vergaande gevolgen kan hebben voor een kind met coeliakie.

In de workshop wordt kinderen op een leuke en begrijpelijke manier uitgelegd wat gluten zijn en waarom we glutenvrij bakken. Natuurlijk is er ook tijd voor grapjes, humor, veel lol trappen en lekker smullen! Tijdens de workshop hangt er een gezellige, informele en ongedwongen sfeer.

Aanmelden kan via glutenvrijlekkernij@gmail.com. Voor meer informatie kunt u ook terecht op http://glutenvrijlekkernij.weebly.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.