Kip in zoet-pikante tomatensaus maakte oma deze week voor ons. Elke dinsdagmiddag worden de kinderen door hun grootouders opgehaald uit school. Om en om passen de oma’s en opa op en koken zij ‘s avonds voor ons. Wij kunnen dan uit ons werk zo aanschuiven, fijn hoor. Deze week maakte mijn moeder kip in zoetzure saus voor ons. Ik vroeg haar het recept en vandaag deel ik dat met jullie.
De kip in zoetzure saus is lekker met rijst en geroerbakte groente of gewoon een beetje gekookte broccoli. De saus deed mij erg denken aan tomatensaus bij de foe yong hai. Vast ook lekker dus met een goed gevulde groente omelet.
Kip in glutenvrije zoetzure saus
voor 4-5 personen kippendijen, kipfilet of kippenpoten
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, uitgeperst
2 eetlepels donkere basterdsuiker
0,5-1 eetlepel sambal
1 eetlepel witte azijn
2 eetlepels gembersiroop
1 blikje tomatenpuree
1 liter bouillon van een glutenvrij blokje
fruit de ui en knoflook zachtjes in een scheutje olie. Bak de kip erbij aan.
Voeg daarna de basterdsuiker, azijn, sambal en blikje tomatenpuree toe
Bak het mengel nog 2 minuten
Voeg al roerend kippenbouillon en 2 el gembersiroop toe
Aan de kook brengen.
10 tot 15 minuten kip hierin zachtjes gaarstoven